SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Moja strona w SWiSH-u - Hej zaczynam nowa strone :)

samuelcaffe - Sro 11 Lip, 2007 14:58
Temat postu: Hej zaczynam nowa strone :)
WITAM

TO dopiero pracz 3 wieczorow ale widac juz jak to bedzie wygladalo. Linki czynne okna (jeszcze rozwijane bedzie) i kontakt (zakonczone ale maile wysyla jeszcze do mnie)

prosze o opinie :)

www.afiokna.pl

nugatt - Sro 11 Lip, 2007 15:11

wow ładnie
zmień na pixel fonty. trochę poruszanie zakręcone

mielu - Sro 11 Lip, 2007 20:39

moja żona mówi, że fajna :) a co do fonów to nugatt ma racje
Mackas - Sro 11 Lip, 2007 21:55

Całkiem niezłe, widać że masz jakiś pomysł na stronkę (co na tym forum jest raczej rzadkością ;P). Czekam na efekt końcowy.
Kermit - Sro 11 Lip, 2007 22:19

troszke krytyki :D obrazki bardzo brzydko wygladaja kiedy sie na nie najedzie. czcionka wyglada koszmarnie :D w niektorych miejscach jak np w kontakcie. co do pomyslu jest nawet fajny
samuelcaffe - Czw 12 Lip, 2007 11:13

Hej dzieki za oceny pixel fonty powiadacie ... OK wieczorem zmienie bo widze ze to najwiekszy mankament myslalem ze one sa najbardziej nie do opanowania przez zmiane przegladarek i kompow ja testuje strone na macu tylko wiec czasami nie widze ze cos jest nie tak :)

co dziennie wieczorem dogrywam nastepne detale polecam sprawdzac i wypowiadac sie dalej mam juz pomysl na nastepna stronke moze bedzie ciekawsza i cos wiecej sie naucze :)

a co do zdjec to o co chodzi dokladniej?

qncept - Czw 12 Lip, 2007 13:40

Co do czcionek nie muszą być pixel- myślał kto pixel pfff - bo każdy szanujący się flash'owiec z nich korzysta tak ?
Weź wybierz te bardziej czytelne i po problemie.
Stronka fajna :-D

Kermit - Czw 12 Lip, 2007 16:48

chodzilo mi dokladnie o te obrazki w menu, kiedy sie powiekszaja to widac pixele itd
qncept - Czw 12 Lip, 2007 18:49

Ja w takich przypadkach "zagęszczam pixele" z obrazka z 72dpi robie np 100dpi-pozostawiając te same wymiary. Powinno pomóc lub zrób takie same tylko że większe i wyraźniejsze i podmień je :-D
Mackas - Pią 13 Lip, 2007 08:12

qncept napisał/a:
Ja w takich przypadkach "zagęszczam pixele" z obrazka z 72dpi robie np 100dpi-pozostawiając te same wymiary. Powinno pomóc

DOBRE! :-D=

qncept, radzę trochę poczytać o możliwościach wyświetlania obrazu na monitorze
http://www.zso2.kartuzy.pl/liceum/grafika.php

qncept - Pią 13 Lip, 2007 10:20

A o czym my tu w końcu rozmawiamy o rozdzielczości ekranowej czy o druku High Print Quality?
Te zagadnienia, które tu sugerujesz dotyczą druku wysokiej jakości i nie maja zupełnie sensu w przypadku tego co chłopak robi.

Mackas - Pią 13 Lip, 2007 17:03

Chodzi o to ze nie ma sensu zwiększać rozdielczości do 100dpi, bo na ekranie zaesze wyświetla sie 72dpi