|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - animacja po torze
ener0 - Pią 01 Cze, 2007 13:35 Temat postu: animacja po torze Mam problem ze zrobieniem animacji.
Chodzi o to ze chciałbym aby:
1.Ramka otaczająca animacje rysowała się.
Zrobiłem ramke, narysowałem prostokaty na górnej, dolnej, lewej i prawej stronie w tym samym kolorze co tło, aby nie było ich widać, i dałem im animacje tzn. ruch np górna w lewo, lewa na gół itd., ale to nie dziła.
jak animacja zaczyna się to widać ramke dopiero potem pojawia się prostokat na prawej stronie i idzie w góre jak on skonczy idzie następny, ale ramke ciągle widać. wyglada to jakby po ramka w pewnych momentach była nie widoczna,
najlepiej bedzie chyba zrobić kreske która siępowieksza, ale nie wime jak to zrobic.
2. jak ramka narysuje się to aby najechało jako tło to niej jakiś obrazek.
[quote]obrazek zrobiłem dałem mu animacje, ale jedzie na ramce a nie pod nia.
erbe - Pią 01 Cze, 2007 15:55
Do rysowania ramki użyj prostokątów, które będą się powiększać, skorzystaj z efektu "move" i dostosuj do swoich potrzeb. Obrazek, który ma służyć za tło umieść pod ramką Modify --> Order --> Send to back
PS. Popraw posta!! Kogo cytujesz?? Jaki kod wklejasz??
ener0 - Sob 02 Cze, 2007 16:26
erbe napisał/a: | PS. Popraw posta!! Kogo cytujesz?? Jaki kod wklejasz?? |
chciałem aby się wyrózniało.
erbe napisał/a: | Do rysowania ramki użyj prostokątów, które będą się powiększać, skorzystaj z efektu "move" i dostosuj do swoich potrzeb |
jak mam to dostosowac
erbe - Sob 02 Cze, 2007 19:45
W załączniku masz przykład.
Popraw pierwszego posta.
ener0 - Nie 03 Cze, 2007 10:37
dobra zmieniłem
a raka o nieregularnych kształtach , taką to już rozpracowałem
erbe - Nie 03 Cze, 2007 13:22
Inna metoda rysowania z użyciem maski, choć znacznie bardziej czasochłonna, w załączniku.
|
|