|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - scroll tekst pytanie
goblin.a - Czw 31 Maj, 2007 06:43 Temat postu: scroll tekst pytanie zwracam sie z kolejnym pytaniem do szanownych forumowiczow
otoz mam sprite w ktorym znajduje sie kilka pol tekstowych statycznych i kilka zaladowanych zdjec zarowno tekst jak i zdjecia posiadaja efekty pojawiania sie dla tekstu(typwriter) dla zdjec jakis tam inny .. tekst jest dosc dlugi i z tego wzgledu sa zrobione scrolle..wszystko chodzi ok..ale denerwuje mnie ze jak przewine sobie znacznie w dol scrolla to musze czekac az sie zaladuje ten tekst do tego miejsca ..i pytanie czy jest mozliwosc ze jak przesune w dol scrolla to tekst bedzie ladowal sie z danym efektem nizej o tyle ile przesunelam scrolla ..jak znow przesune w dol to znow sie tekst zacznie ladowac od danego miejsca a nie trzeba bedzie czekac az sie bedzie ladowal od poczatku do samego konca po kolei??
mam nadzieje ze jasno wytlumaczylam o co mi chodzi..bo mnie juz pomyslow brak jak to zrobic
..albo wlasnie wpadl mi pomysl musze pomyslec moze po prostu zeby sam sie przesuwal jak powiedzmy wyswietli 7 linijek ktore sa widoczne w oknie to jak ma zaczac wyswietlac 8 to pierwsza znika itd... choc w sumie tez bezsensu bo i tak trzeba bedzie odczekac caly proces animacji zanim dojedzie do konca
..to juz chyba lepsze to pierwsze rozwiazanie tylko jak to zrobic przepraszam za zamotanie
dzieki
|
|