|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - problem z odtworzeniem animacji
m_kola - Wto 29 Maj, 2007 13:34 Temat postu: problem z odtworzeniem animacji proszę o pomoc....
Mam "telewizor" na stronie do którego mogę załadować dwa filmy. Oba były przerabiane z avi na swf. Jeden był przerabiany jakimi¶ narzędziami demo i działa bez problemu, drugi natomiast przerobiłem za pomoc± swish video (trial, licencja jeszcze nie doszła:) i nie ładuje się. Preloader stoi w miejscu zupełnie jakby nie było takiego pliku na serwerze a jest! Dodam, że animacja odpalana z dysku działa w 100% a na stronie nie:(
mielu - Wto 29 Maj, 2007 14:27
sprawdĽ nazwę pliku pamiętaj Film.swf a film.swf to dwa różne pliki w ¶rodowisku unixowym
m_kola - Wto 29 Maj, 2007 15:11
niestety, to nie to.
Dodam, że jak zmienie w kodzie zeby zamiast tego niedzialajacego filmu ladowal ten pierwszy to dziala.
Podejrzewam problem przy konwersji pliku avi na swf ale nie mam pojecia jaki to moze byc problem.
mielu - Wto 29 Maj, 2007 15:25
a masz napis movie not loaded jak tak to kiedy¶ był plik do poprawiania sumy kontrolnej może to to
m_kola - Wto 29 Maj, 2007 19:05
Problem w tym, że nie mam żadnego napisu!
Po prostu preloader stoi, nic się nie ładuje i tyle:(
mielu - Wto 29 Maj, 2007 19:12
zobacz czy Ci sie wywoła sam plik
www.twojastrona.com/filmik.swf
m_kola - Wto 29 Maj, 2007 19:35
tak, sam plik mi się wywołuje i działa poprawnie.
mielu - Wto 29 Maj, 2007 19:40
to musiałe¶ waln±ć jak±¶ literówkę przy wywołaniu pliku
m_kola - Sro 30 Maj, 2007 06:44
Problem polega na tym, że nie ma literówki. Sprawdzałem to dokładnie. Nawet jak zamienię nazwy tych plików co maj± się ładować to jest taka sama sytuacja.
Wszystko wskazuje na jaki¶ problem z konwersj±...
[ Dodano: Sro 30 Maj, 2007 10:38 ]
^mielu dzięki za pomoc ale.. udało mi się w końcu rozpracować temat.
Opiszę sam sobie to może się komu¶ przyda;)
Problem polegał najprawdopodobniej na tym, że w swf który odtwarzał "filmy" ¶cieżk± była tylko nazwa pliku co wskazywało na to, że plik znajduje się w tym katalogu co "odtwarzacz".
Wygenerowałem nowy odtwarzacz z pełn± ¶cieżk± do odtwarzanego pliku i pomogło.
Sprawdziłem jeszcze co¶.. jak odtwarzany plik wrzuciłem tam gdzie znajduje się plik strony na której jest wy¶wietlany plik i poszło. Wniosek z tego, że musi być pełna ¶cieżka lub plik musi się znajdować tam, gdzie jest plik strony.
|
|