|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - problem ze stroną internetową
Krell - Sro 09 Maj, 2007 22:27 Temat postu: problem ze stroną internetową Witam.
Mam problem ze skutecznym wyśrodkowaniem tabeli zawierającej animacje, tekst i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Tabela jest co prawda wyśrodkowana i wszystko jest w porządku dopóki zakres prezentowanych w niej danych nie jest duży. W momencie gdy danych jest dużo, to następuje przesunięcie tabeli kilka px w lewo. Próbowałem zastosować blok DIV i w stylu zrobić pozycjonowanie ustalone i to zmieniło sytuację, ale niestety przy takim rozwiązaniu nie mam możliwości przewijania strony. Tabela z danymi ma szerokość 770 px i jest rozbudowana w dół. Co ciekawe problem ten nie występuje w przeglądarce IE tylko w przeglądarkach Opera i Firefox. Jak można temu zaradzić .
Pozdrawiam
Mariusz
ohmin - Czw 10 Maj, 2007 07:11
nie bardzo wiem o co chodzi, załącz jakiś pliczek
Krell - Sob 12 Maj, 2007 14:02
Link do strony internetowej...
http://www.bssochaczew.pl/
Jak klikniesz na "O nas" albo "Oferta" - ta jest jeszcze w całości zrobiona we flashu, to następuje przesunięcie o kilka px w lewo. Nie wiem co zrobić żeby ten problem zniwelować. Co ciekawe na IE wszystko jest w porządku. Problem pojawia się na przeglądarkach Opera i Firefox. Próbowałem zrobić pozycjonowanie absolutne, ale to nie zdaje egzaminu, bo jak ktoś ma ustawioną niższą rozdzielczość, to robi się zbyt duży margines z lewej strony i trzeba przewijać suwakiem w prawo.
Pozdrawiam
Seb - Sob 12 Maj, 2007 18:17
po co robić ładowanie od początku?
wrzucaj poszczególne w ekran jako osobny swf a menu zostaw bez zmian
ps. mam familię w sochaczewie :jupi:
|
|