SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - SWiSHsite44 - Carousel Dynamic

podwieczorek - Sro 09 Maj, 2007 09:20
Temat postu: SWiSHsite44 - Carousel Dynamic
Implementacja tekstu w szablonie dynamicznym odbywa się poprzez plik HTML. Niestety nie wyświetlają mi się polskie znaki. Wg instrukcji należy pominąć klasyczny układ dokumentu HTML (czyli wypadają znaczniki <body> <meta> <html>) i nie ma w nim deklaracji strony kodowej.
Gdzie więc należy zrobić jakiś myk by polskie znaki się wyświetlały?
pzdr
art

nugatt - Sro 09 Maj, 2007 09:30

moze pobaw się kodowaniem pliku. utf-8 powinien być dobry
MJK1971 - Sob 12 Maj, 2007 14:25
Temat postu: Re: SWiSHsite44 - Carousel Dynamic
podwieczorek napisał/a:
Implementacja tekstu w szablonie dynamicznym odbywa się poprzez plik HTML. Niestety nie wyświetlają mi się polskie znaki. Wg instrukcji należy pominąć klasyczny układ dokumentu HTML (czyli wypadają znaczniki <body> <meta> <html>) i nie ma w nim deklaracji strony kodowej.
Gdzie więc należy zrobić jakiś myk by polskie znaki się wyświetlały?
art

W trakcie edycji SWiSHsite33 napotkałem dwa problemy z polskimi znakami:
1 - w menu > pomogło wyeksportowanie plików .swi do SWF7 (export > swf7)
2 - w plikach html > tu skorzystałem z czasochłonnej metody podstawiania kodów - może ktoś zna szybszy sposób? (dodam, że tekst znajduje się w plikach .html)
Mam nadzieję, że coś pomogłem...
MJK1971

nugatt - Sob 12 Maj, 2007 15:25

MJK1971 napisał/a:
2 - w plikach html > tu skorzystałem z czasochłonnej metody podstawiania kodów - może ktoś zna szybszy sposób? (dodam, że tekst znajduje się w plikach .html)

Cytat:
moze pobaw się kodowaniem pliku. utf-8 powinien być dobry

próbowałeś? bo niestety nigdy nie kupiłem żadnej swishsite i nie mogę sprawdzić?

MJK1971 - Nie 13 Maj, 2007 07:59

Cytat:
próbowałeś? bo niestety nigdy nie kupiłem żadnej swishsite i nie mogę sprawdzić?

Tak, mam ten szablon i spróbowałem. Zamieniłem plik z tekstem html na txt z utf-8 i działa! Można także w pliku txt używać tagów html - są rozpoznawane poprawnie.
Dzięki.
MJK1971

podwieczorek - Pon 14 Maj, 2007 10:11

MJK1971 napisał/a:
Cytat:

Tak, mam ten szablon i spróbowałem. Zamieniłem plik z tekstem html na txt z utf-8 i działa! Można także w pliku txt używać tagów html - są rozpoznawane poprawnie.
Dzięki.
MJK1971

Kodowanie a utf-8 działa!!!
Wielkie dzięki...
Macie u mnie zimne browarki :) .
pzdr
art