|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Podstrony
McM101 - Sob 28 Kwi, 2007 09:47 Temat postu: Podstrony Witam zrobiłem stronkę we flashu ( SwishMax ) na podstawie tutka AproX'a. Niestety pojawiły mi się błędy...
Oto adres strony
Najważniejsze jest dział Plan Lekcji, jest on zrobiony jako podstrona ( LINK ) ale nie działa. Po wyborze danego dnia strona albo cała się restartuje albo znikają linki w menu głównym i po chwili znowu się pojawiają, a i tak dany plan lekcji się nie wyświetla.
Plan Lekcji zbudowany jest ze scen ( GŁOWNA, PONIEDZIAŁEK, WTOREK .... , PIĄTEK)
a oto kod który jest użyty do wczytywania danej sceny
Kod: | on (press) {
gotoSceneAndPlay("Poniedzialek",1);
}
| ITD....
Kod który jest na stronie głównej w SCENE_1
Kod: | onLoad () {
tresc.obraz_.loadMovie("budowa.swf");
stopka_.loadMovie("stopka.swf");
logo_.loadMovie("logo.swf");
}
| Logo i stopka wczytywane są osobno...
Kod użyty na stronie głównej w menu
Kod: | on (press) {
tresc.obraz_.loadMovie("wbudowie.swf");
}
| Mój ekran znajduje się w SPRITE o nazwie tresc i nazywa się obraz_
Preloader... nie wiem dlaczego, ale gdy dam go w podstronę (na stronie głównej działa (ale narazie go nie dałem na serwer )) to pasek załaduje się i nic się nie pojawi dalej będzie widoczny ten preloader (robiony na podstawie dwóch tutków AproX'a)
W razie czego mogę dać pliki .swi do wglądu... chociaż wolałbym abyście mi powiedzieli co mam zrobić.
Chyba wyraziłem się dość jasno...
Może wie ktoś co jest przyczyną tych błędów/problemów.
Dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi
Pozdrawiam M©M
romekrtk - Nie 29 Kwi, 2007 15:28
przemys budowe kodu wiedząc ze strona swf wczytana do drugiej swf lącza sie w jedna i tak ze sterowanie tej wczytanej (zle zrobione) moze sterowac calą animacją. takze jak klikasz poniedzialek w planie lekcji powiedzmy ze jest to scena 1 to cala animacja przechodzi do tej sceny a nie tylko to wczytane swf.. namieszalem ale mam nadzieje ze ciut rozumiesz
McM101 - Wto 01 Maj, 2007 11:25
Tak rozumiem, chodzi ci o to że na całej stronie jest wczytywany PONIEDZIAŁEK, a nie tylko w tej animacji planlekcji.swf ... ale jak na to poradzić?
Zrobiłęm to kiedyś, i działało, tylko nie pamiętam jak to zrobiłem... Adres.
ohmin - Czw 03 Maj, 2007 21:38
zapodaj plik
|
|