|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - przekerowanie ze sceny do sceny
ener0 - Pią 20 Kwi, 2007 19:01 Temat postu: przekerowanie ze sceny do sceny mam preloader jako 1 scene i strone jako 2 scene.
Preloader jest tak zrobiony ze trzeba nacisnąć CLICK HERE aby przejśc do strony właściwej i tu mam problem.
Daje na ten napis potem script mam po to by po naciśnieciu otworzyła sie nowa scena
i daje ADD SCRIPT >MOVIE CONTROL >gotoAndPlay>nestSceneAndPlay() daje i jest ok.
Daje Play ładuje mi sie naciskam Click Here i nastepna scenapojawia mi się tylko na pare sekund (widze tylko takie migniecie).
jak zamiast gotoAndPlay dam gotoAndStop tak samo się dzieje.
nie bawić się z tymi scenami (zrobić osobne i dać jako getUrl) czy da preloader bez click here , czy Wy mi pomożecie ;]
romekrtk - Pią 20 Kwi, 2007 19:09
a moze w drugiej scenie w klatce na koncu efektów daj STOP. pewnie scena druga jest w duszkach i dlatego miga.
ener0 - Pią 20 Kwi, 2007 19:19
TAK WYGLĄDA MÓJ PASEK ZE SCENAMI PRAKUJE PIERWSZEJ KTÓRA JEST PRELOADEM dawałem stop na całej scene, dawałem gotoandplayframe też miga (pojawia sie tylko na kilka sekund poczym wraca do proladera)
[ Dodano: Sob 21 Kwi, 2007 14:54 ]
dobra to już zrobiłem a teraz jak to zrobić aby był ładny efekt np jedno się rozmywa a 2 się wjeżdża
|
|