|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Wersja edukacyjna
vers44 - Nie 15 Kwi, 2007 16:26 Temat postu: Wersja edukacyjna Witam wszystkich. Pytanie dla mnie zasadnicze a zwiazane z wersja edukacyjna... Nie potrzebuje wersji pelnej - jednakze czy - jesli zona jest nauczycielem i zakupimy SwishMax-a - ja rowniez moge wykorzystywac program do celow niekomercyjnych? Ona jest nauczycielem - ale to ja pracowalbym w tym programie??? Wiem, ze niektore firmy w opisie licencji zezwalaja na uzywanie programu rowniez przez czlonkow najblizszej rodziny... Czy ktos moglby dac jasna odpowiedz? Nie moglem znalezc zasad licencji edukacyjnej SwishMax-a... Pozdrawiam.
mielu - Nie 15 Kwi, 2007 17:34
wydaje mi się że nie wersje edukacyjne mogą kupić szkoły, uczelnie a nie osoby które pracują w szkole, to nie jest tak jak z "ofisem" dla uczniów i nauczycieli
vers44 - Nie 15 Kwi, 2007 19:03
Na stronie swish.pl znalazlem nastepujaca informacje:
"SWiSHmax - wersja dla placówek edukacyjnych, nauczycieli, uczniów, studentów.
Jeśli jesteś nauczycielem, uczniem, studentem i nie nabywasz licencji dla placówki edukacyjnej , to po złożeniu zamówienia, prosimy o wiadomość e-mail ze skanem legitymacji na info@dreamsoft.com.pl.
Licencja wersji edukacyjnej nie zezwala na komercyjne wykorzystywanie programu."
Wiec - tak mozna. Tylko czy ja - jako maz swojej zony-nauczyciela - rowniez moge go wykorzystywac
Chyba zapytam bezposrednio na tym mailu...... Ale gdyby ktos wiedzial - prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.
roland - Nie 15 Kwi, 2007 19:08
... i to chyba jest najlepsze rozwiązanie. Nikt nie udzieli Ci dokładniejszej odpowiedzi niż dystrybutor.
vers44 - Nie 15 Kwi, 2007 19:14
Nie wiem, jakiego okreslenia tutaj uzyc...
Panie Rolandzie. Tak na marginesie - ksiazka jest naprawde dobrze napisana.
Jestem poczatkujacy - wiec przydaje mi sie ona bardzo. Za kazdym razem !
Pozdrawiam. No i dziekuje za odpowiedz na forum.
mielu - Sro 25 Cze, 2008 20:48
poza zakazem prowadzenia działalności komercyjnej to żadnej
|
|