|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Jak zrobić kilka loadingów
jujek - Sro 11 Kwi, 2007 21:58 Temat postu: Jak zrobić kilka loadingów Na samym początku witam Was.
Mam następujący problem - stworzyłem stronę internetową www.propaganda.net.pl wszystko byłoby ładnie pięknie tylko, że ona zajmuje 2mb - troszkę to jest dużo a jeszcze mam troszkę plików do zamieszczania. Wiem, że istnieje taka opcja jak Sprite - ogólnie stronkę chcę podzielić na oddzielne pliki swf czyli np. zakładki O firmie, realizacje, oferta kontakt to jest jeden swf, który ma swój pasek ładowania a np wizytówki do druki plik swf który ma pasek ładowania - wiem jak to połączyć tylko problemem jest to że jak załaduje mi się index czyli te działy o firmie realizacje oferta kontakt a następnie chciałbym kliknąć na wizytówki to znika mi całe tło z poprzedniego swf a chciałbym żeby zostało tylko w mijsce oferty pokazał się pasek ładowania i po załodowaniu ujawnił się dział wizytówki. Może to skomplikowanie napisałem ale nie wiem dokładnie jak to opisać. Może Wam pomoże ta stronka, która robił mój brat www.jfm.pl tam ma właśnie w każdym dziale oddzielne paski ładowani zachowując szatę graficzną strony.
Pozdrawiam
Jujek
Seb - Czw 12 Kwi, 2007 01:26
ejo.
2 mb i czekanie.. przy agencji to za dużo
nie wszedłbym na taką choćby mnie parówkami zachęcali
zmień to
http://swish.wodip.opole....opic.php?t=2180 zassij plik
tło zostaje resztę opierasz na ładowniu plików w "ekranie" czyli sprajcie o którym piszesz
na jfm tak jest, że każdy ładowany sprajt zaczyna się preloaderem
a ekran jest umieszczony na tle strony, która jest plikiem index.swf
reszta to to co piszesz ze chcesz podzielić czyli o firmie, realizacjie, oferta, kontakt
każdy robisz na oddzielnie ładowanym pliku swf
i wczytujesz onLoadMovie...blablabla do pliku głównego, czyli tła- prawdopodobnie będzie to index.swf
jujek - Sro 18 Kwi, 2007 12:12
Witam
Wydawało mi się, że zrobienie będzie całkiem proste ale jednak się myliłem... Poniżej zamieszczam dokładnie jak bym chciał podzielić działy na loadingi, jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to będę wdzięczny ...
Index.html - tutaj ma się znajdować O firmie, Oferta, Realizacje, Kontakt
Następnie jak się wejdzie w wizytówki to stworzyłem kolejny .swf ---> problem w tym że nie wiem dokładnie jak to ze sobą połączyć i żeby tło zostało z index.html - po kliknięciu na dział wizytówki chciałbym żeby ukazało się puste tło w środku ale oczywiście z menu oraz żeby zaczął się wgrywać loadin (wiem, że ten loading mam zamieścić w drugim .swf czyli wizytówki.swf) ta sama operacja tyczyła by się firmówki,ulotki itd.
Jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc - będę wdzięczny
mielu - Sro 18 Kwi, 2007 12:26
zobacz to
|
|