|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - prezentacja multimedialna... ciekawy problem
Piotrek - Czw 29 Mar, 2007 10:21 Temat postu: prezentacja multimedialna... ciekawy problem Witam... eh nie wiem jak tego szukać więc piszę. Sprawa jest taka. Musze zrobić galerie zdjęć do prezentacji w exe projektor. Problem mam następujący, ta prezentacja musi pobierać fotki z określonego katalogu, to też nic trudnego, ale chodzi o to, żeby pobierała wszystkie fotki z danego katalogu. Czasami ktoś będzie musiał tam ktoś dorzucić... Każdy obraz, jeśli jest większy od założonego rozmiaru musi ulec zmiejszeniu
To było pierwsze teraz drugie:
jak zrobić efekt książki i przewracających się stron bez użycia programu 3d... strony w plikach jpg..
Pomocy !
mielu - Czw 29 Mar, 2007 11:37
Jeśli chodzi o pierwszą sprawę to muszę Cię zasmucić, jeśli to ma być prezentacja to flash sam nie potrafi zbierać informacji o plikach znajdujących sie w katalogu, dla animacji flash umieszczonych na serwerze do tego służy php, to samo jeśli chodzi o dopasowanie obrazków zero automatu wszystko z ręki. Ja na twoim miejscu zrobił bym plik tekstowy, w którym zapisywał bym obrazki, a wielkość dopasowywał bym ręcznie jakimś programem do miniaturek.
Druga spraw myślę, że rozwiązaniem twego problemu może być PageFlip
|
|