|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Odtwarzanie filmów QuickTime w SWISH
Maks - Wto 13 Mar, 2007 16:16 Temat postu: Odtwarzanie filmów QuickTime w SWISH Witam!
mam do zrobienia odtwarzacz filmików w formacie .mov (quick time) na WWW. Warunkiem jest, aby ogladający nie musiał mieć zainstalowanego oryginalnego odtwrzacza. Filmy byłyby dogrywane do katalogu i miały być wyświetlane losowo. Czy mozna coś takiego w ogóle w swishu zrobić bez używania SwishVideo i przeróbek każdego filmu na .swf?
wojasso - Wto 13 Mar, 2007 19:20
może w iframe wstawiając stronę HTML do swisha?
romekrtk - Wto 13 Mar, 2007 19:29
szczerze bardzo bardzo watpie niespotkalem sie z takim czymś jeszcze nigdzie. (tzn zeby w swishu mozna bylo tak)
mielu - Wto 13 Mar, 2007 20:09
ja wręcz jetem tego pewny że nie ma takiej możliwości, przecież mov potrzebuje jakiegoś kodeka nie jest powiedziane, że musi być to kodek z "oryginalnego odtwarzacza" ale jakiś musi.
ja bym przerabiał mov'y do swf lub użył bym QuickTime Alternative 1.78 i odtwarzał je normalnie
Maks - Sro 14 Mar, 2007 07:15
Dzięki za informacje. Trochę mnie to zmartwiło. Niestety nie mogę przerabiać mov na swf, bo to Klient ma wrzucać na serwer pliki, które dostaje w formacie .mov. A może przypadkiem wiecie czy da się to zrobić we Flashu?
|
|