|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - powiększenie zdjęcia we flashu
kerad - Czw 08 Mar, 2007 11:24 Temat postu: powiększenie zdjęcia we flashu mam pytanie. W jaki sposób można wykonać powiększenie zdjęcia. Mam przygotowane małe ikony zdjęć i w momencie kliknięcia myszką chcę aby te ikony się powiększyły. Następnie po kliknięciu na duże zdjęcie, aby powróciło do małej ikonki. Proszę o pomoc.
[ Dodano: Czw 08 Mar, 2007 11:35 ]
muszę dodać że używam programu SWISHmax
wojasso - Czw 08 Mar, 2007 13:37
Wstaw plik, na którym pracujesz to pomogę
kerad - Czw 08 Mar, 2007 16:29
w skrócie ma wyglądać tak. Jest kilka zdjęć w animacji i mają się powiększać w momencie kliknięcia na zdjęcie. Jednocześnie ma to działać w drugą stronę. Kliknięcie myszką na duże zdjęcie ma powodować powrót do stanu pierwotnego. Załączam plik. Najlepiej byłoby gdyby stworzyć przeglądarkę, która przerzuca zdjęcia. Ale jak będzie tak jak na początku też będzie super. Mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli będzie kilka takich scen zapisać wszystkie w jednym pliku czy każdą osobno. z góry dziękuję. Nie mogę coś dodać załącznika
wojasso - Czw 08 Mar, 2007 19:46
Spróbuj załącznik wrzucić na rapidshare.com albo na inny server, bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi...
kerad - Czw 08 Mar, 2007 20:39
chodzi mniej więcej o takie przerzucanie zdjęć jak tutaj http://forum.swish.pl/dlo...ec3d58f71c1ca0. Klikając myszką otwieram powiększone zdjęcie a następnie przerzucam kolejne przyciskiem w przód lub w tył. Jak to można zrobić?
|
|