|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Vista i Swishmax
Vizuart - Czw 01 Mar, 2007 06:36 Temat postu: Vista i Swishmax Witam fachowców.....
Czy ktoś uzywał Swishmax na Viście ? I na procku Duo Core ?
Zastanawia mnie czy nie będzie problemów...... bo np Corel 9 ,
czy Illustrator 9 na XP przy duo Core portafi się wywalić....
Jak ktoś juz testował to proszę o odpowiedź.... bo mam zamiar kupić
dzisiaj Viistę, a później Swisha....
Pozdro
stefcio - Czw 01 Mar, 2007 12:23
Ja odradzam viste.Jest duża i wolna.Jak dla mnie system powinien być malutki , zwinny i sprawny a nie jak Windowsy.Vista potrzebuje 15 gb na instalke--lekka przesada!
Ale jak masz super procesor i inne mega wynalazki to niema problemu.Ze swishem sciągnij najpier tutoriala i zobaczysz.
A jak juz miales to napisz do sprzedawcy.
JuRgEn - Czw 01 Mar, 2007 14:10
stefcio napisał/a: | Jest duża i wolna |
jak się ma ~256 ramu to tak jest (: ale dla mnie puki co jest głupotą instalowanie tego systemu- może pokuszę się na niego w momencie wydania service pack 2
stefcio napisał/a: | Vista potrzebuje 15 gb na instalke |
to wydaje mi się akurat najmniejszym problemem...
do samego odpalenia w wymaganiach swishmax jest napisane:
Requirements: Windows 95/98/Me/NT/2000/XP więc wydaje mi się ze może nie odpalić chociaż nigdy tam nie wiadomo (:, jeśli jesteśmy przy temacie os to na pewno bym nie wybrał żadnego z rodziny Microsoftu, na swoim komputerze mam xp- niestety oraz mandrive 2007 power pack- około 130 zł który jest bardzo przyjaznym i stabilnym systemem.
Seb - Czw 01 Mar, 2007 14:33
miałem brać vistę i.. stojąc w hurtowni wybrałem narząd wielofunkcyjny brothera 115c
małe tanie, jeszcze tańsze w tuszach, dla mnie wystarczające do domku
i jadę dalej na xp..
poki co niech zachłystują się inni tym, stworzą sterowniki ulepszą system pod inne programy, wejdę i ja.
mam procesor 64 i taką viśtę chciałem.. odradzają na całej linii
więc czekam na stwórców nienarodzonych sterowników jak na razie
w tym czasie dokupię ramu, moze zmienię kompik.. czas pokaże jak zwykle reklama dała mi bata nad sensem zakupu
stefcio - Czw 01 Mar, 2007 14:41
JuRgEn napisał/a: | jak się ma ~256 ramu | ha ha ja mam 300 iles tam ramu !!!!
Ale dla mnie vista to glupota.Ja potrzebuje fajne trampki i dresik z bazaru.Wtedy jestem szczęsliwy.A jakies wodotryski w kompie??Na co to?
roland - Nie 04 Mar, 2007 11:51
A ja se zainstalowałem już w styczniu Viste na nowym laptopie Core Duo T2050, 1GB RAM i działa całkiem całkiem. Jednak podsumowując Vista jest piękna i nic ponadto. Na komputerach stacjonarnych, mam zainstalowane XP, gdyż na nich zależy mi na szybkości i sprawności.
Piotrek - Wto 06 Mar, 2007 06:34
Vista i swishmax działają mi ot tak. Największym problemem z Vistą jest brak niektórych programów, nie wszystkie na tym wstają, szczególnie kodeki. Co do prędkości pracy to się nie zgodzę. Pracuję na XP z wyłączonymi wodotryskami i na tym samym kompie Vista chodzi znacznie szybciej. Fakt 15 GB na system to przesada, ale za to jakie możliwości rozbudowy. Jak ktoś bardzo chce to i softy z pod linucha na tym odpali. Ja z kolej Viste polecam, znalazłem zamienniki softów, które pod nią nie chodzą i jest dobrze. A jeśli chodzi o gry...... powiem na przykładzie na CS mam 20 fps na korzyść Visty . Nie jestem zwolennikiem winsoftów, wole linuchy. Ale tym razem trzeba przyznać że się postarali. Przynajmniej do czasu kiedy to więcej dziurek w tym nie znajdą
|
|