SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - fscommand("Exec","c:/windows/notepad.exe"

Safri - Wto 20 Lut, 2007 18:01
Temat postu: fscommand("Exec","c:/windows/notepad.exe"
Jak w temacie
fscommand("Exec","c:/windows/notepad.exe"); - nie działa :/

Nie wiem co należy ustawić aby ta komenda zadziałała w FlashPlayer lub w przeglądarce WWW. Jak uruchamiam tą komendę w Swishu działa bez problemu a jak wyeksportuje to już nie działa :( . Nawet weszłem do konfiguracji Flasha i ustawiłem dozwolone lokalizacje na c:\windows\ do tego też dorzuciłem zaufane aplikacje na notepada i dalej nic nie działa :/ Poradźcie co należy zrobić żeby ta komenda zadziałała. Za odpowiedź z góry dziękuje.

nugatt - Sro 21 Lut, 2007 09:58

mnie zaciekawiło po co ci to?
mielu - Sro 21 Lut, 2007 11:42

a mi się wydaje że:
polecenie fscommand wywołuje pliki tylko z katalogu fscommand i będzie działało tylko jako prezentacja

Safri - Sro 21 Lut, 2007 13:42

Po prostu stworzyłem prezentacje przedstawiającą możliwości programu. I na koniec chciałem go uruchomić. A w przykładzie dałem notepada – w końcu to żadna różnica jaki program się uruchamia.
mielu - Sro 21 Lut, 2007 13:52

to zrób sobie katalog fscommand i w tym miejscu zapisz ten plik
Kod:

cd: |
      |
      |_ fscommand
      |        |
      |        |_ program.exe
      |
      |
      |_prezentacja.exe

i wtedy dopiero polecenie

fscommand("Exec","program.exe")

Safri - Sob 24 Lut, 2007 15:12

Zrobiłem jak napisałeś. Niestety to nie działa :/ może to wina Swisha bo mam z 2004r?
stefcio - Nie 25 Lut, 2007 18:59

jak zapisujesz do swf6 to bez róznicy na czym to zrobiles(no jest taka ze na wczesniejszych wersjach nieda sie się zapisac do swf6 ).
Safri - Sob 03 Mar, 2007 17:16

Wielkie dzięki za pomocne porady. Wszystko dziala zgodnie z zalozeniem - WYSMIENICIE. Pozdrawiam :)