|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Efekt powiększenia
v-er - Pią 16 Lut, 2007 15:14 Temat postu: Efekt powiększenia Witajcie, przeglądam wasze forum już od dość dawna ponieważ zawsze znajduje u was rozwiązanie mojego problemu, ale teraz natknąłem sie na pewien efekt i nie wiem jak go wykonać
Chodzi mi dokładnie o taki efekt jak w tym intrze http://www.xpellshop.com/...c42c783a894719e
czyli powiększenie obrazka do określonego miejsca, nie wiem jak to zrobić, moglibyście mi pomóć?
Z góry dzięki
pozdrawiam
stefcio - Pią 16 Lut, 2007 15:20
najprościej to efekt move z zoomem całego obrazka , a widoczny na ekrani jest przybliżony element.
Może byc??
Seb - Pią 16 Lut, 2007 15:22
move efekt i wtedy robisz zoom fotce. nie wiem jak zrobić efekt stroboskopowy.. w sumie nie wiem jak to nazwać bo to białe to shape ale podczas zoomu jest taki poklatkowy..
plik duży więc może to fotki nakładane różnej wielkości z fade out in lub place remove
to tak wgm
stąd proszę
pozdrawiam
v-er - Pią 16 Lut, 2007 15:30
ok, move działa, ale jak zrobić to powiększenie? daje zoom in? i co potem? próbowałem sie bawić w opcjach ale mi nie wychodzi
Seb - Pią 16 Lut, 2007 15:33
jak dasz move to na ostatniej klatce efektu w linii czasu klikając- powiększ fotkę łapiąc ją za róg- najlepiej z sziftem wtedy zachowasz proporcje
zoom efekt wywal jest tu niepotrzebny
v-er - Pią 16 Lut, 2007 15:41
coś musze robić źle bo jak naciskam na efekt w linii czasu na ostatniej klatce to zaznacza mi cały efekt
Seb - Pią 16 Lut, 2007 15:49
wtedy go powiększ i daj test. jeśli działa mamy beer
v-er - Pią 16 Lut, 2007 15:53
niestety, dodaje zdjęcie, dodaje w jego linii czasu efekt Move, naciskam na ostatniej klatce efektu, caly efekt w lini czasu zaznacza sie na niebiesko, powiększam zdjęcie i niestety w teście jest tylko powiększone zdjęcie, nie ma tego efektu zooma
Seb - Pią 16 Lut, 2007 16:08
zmykam do sklepu, mam nadzieje ze zakumasz link
v-er - Pią 16 Lut, 2007 16:10
Seb napisał/a: | zmykam do sklepu, mam nadzieje ze zakumasz |
pewnie bym zakumał bo ucze sie wzrokowo, ale mam starszą wersje swisha
Slayerek - Pią 16 Lut, 2007 22:30
gdy jestes na ostatniej klatce efektu dopiero powiekszasz ( uwazaj aby po najechaniu na obiekt, gorna czesc nie uciekla na poczatek lini czasu ) kumasz )
v-er - Sob 17 Lut, 2007 10:30
Slayerek napisał/a: | gdy jestes na ostatniej klatce efektu dopiero powiekszasz |
ale nie da sie zaznaczyć ostatniej klatki klikając na efekt move na liście czasowej, zaznacza sie wtedy cały efekt
Seb - Sob 17 Lut, 2007 10:43
zassij sobie SMaxa triala najnowszego
mielu - Sob 17 Lut, 2007 16:27
v-er napisał/a: | ale nie da sie zaznaczyć ostatniej klatki klikając na efekt move na liście czasowej, zaznacza sie wtedy cały efekt |
najpierw zaznacz ikonkę Preview Frame
v-er - Sob 17 Lut, 2007 16:32
mielu napisał/a: | najpierw zaznacz ikonkę Preview Frame |
i to załatwiło sprawe, dzięki wielkie panowie, wiedziałem że moge na was liczyć
w zamian za to moge jedynie dać wam wszystkim po punkciku
Seb - Sob 17 Lut, 2007 17:13
thx, juppiiii
a te punkciki to na bro można gdzieś wymienić?
tak czy inaczej gratulujemy
mielu - Sob 17 Lut, 2007 18:27
Proszę bardzo, polecamy się na przyszłość
Slayerek - Sob 17 Lut, 2007 22:02
jeszcze 98 i bedzie okraglo
sq3hta - Czw 03 Maj, 2007 11:49
Witam
Od niedawna bawię się Swishem i chciałem zrobić efekt powiększenia części zdjęcia. Efekt move wcześniej proponowany jest tym o co mi chodzi, tylko chciałbym aby przed ponownym powiększeniem, obraz wracał do rozmiaru początkowego coś jakby ten sam efekt ale od tyłu, jak to zrobić? I jak dodać do każdego powiększenia (pomniejszenia) efekt dzwiękowy?
Seb - Czw 03 Maj, 2007 22:30
script-=add sound czy play sound
daj import tego czego chcesz i będzie wyglądało to jakoś tak
Kod: | onFrame (1) {
playSound(...);
}
|
to do dzwięku
co do powrotu to mozna pewnie skryptem dać on frame, żeby łapięcie wracały x=100% i y
tego nie umiem więc pytać przewodniczących natomiast żeby wróciło po mojemu, wróc to move tak samo jak było skoro to latający obrazek.
mojzesz też robić na zasadzie zatrzymywania klatki
i po kliku dalej przewijać czyli odnosić do kolejnych klatek..
Kod: | onFrame (12) {
stop();
}
|
potem onPress.. Kod: | on (press) {
nextFrameAndPlay();
}
| itd
baw się miło wsród natuury
|
|