SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Panel muzyczny

air_supply - Nie 11 Lut, 2007 21:17
Temat postu: Panel muzyczny
Witam,

Chodzi mi stworzenie prostego panelu muzycznego (swishmax). Dodalem sobie juz muzyke oraz tzw. PLAY i STOP. Wszystko jest okey, ale jak kliknie sie kilkakrotnie na PLAY to muzyka sie naklada na siebie... jak mozna poradzic sie z tym problemem ? Tak samo jak przyciskam STOP muzyka sie konczy, co zrobic zeby zatrzymac muzyke w danym momencie ?

Jak zrobic rowniez efekt wlaczonej muzyki tak jak jest np. w winampie tylko takie mini i co zrobic, zeby po wylaczeniu muzyki ten efekt rowniez zanikl ?

Jezeli to wszystko zostalo opisane to najmnocniej przepraszam, jakos nie znalazlem konkretnej pomocy :/

ps.
mozna zrobic jakis prosty volume do takiego panelu ? tylko prosze bez zalacznikow, nie wiem czemu zadne mi sie nie otwieraja :/

Pozdrawiam serdecznie,
air_supply

kola - Sro 14 Lut, 2007 14:59

Nie jestem pewny czy to zadziała w ten sposób (odnośnie klikania kilka razy w play) ale może warto spróbować... Jak pod tym przyciskiem masz akcję żeby grało to ustaw dwie akcje, najpierw zatrzymaj a później odtwarzaj.
romekrtk - Sro 14 Lut, 2007 20:28
Temat postu: Re: Panel muzyczny
air_supply napisał/a:

Wszystko jest okey, ale jak kliknie sie kilkakrotnie na PLAY to muzyka sie naklada na siebie... jak mozna poradzic sie z tym problemem ?
air_supply

masz zalaczona mp3 w zakladce script na dole okienko z nazwa muzyki zaznacz ja kliknij SOUND EFFECT i tam zaznacz DON't PLAY SOUND IF bla bla...

air_supply napisał/a:

Jak zrobic rowniez efekt wlaczonej muzyki tak jak jest np. w winampie tylko takie mini i co zrobic, zeby po wylaczeniu muzyki ten efekt rowniez zanikl ?
air_supply

nie rozumiem nie uzywam winampa wiec nie wiem:D OCB

air_supply napisał/a:

Jezeli to wszystko zostalo opisane to najmnocniej przepraszam, jakos nie znalazlem konkretnej pomocy :/
air_supply

Było Kilka razy, zle szukales lub nie wiedziales czego szukac.

air_supply napisał/a:

mozna zrobic jakis prosty volume do takiego panelu ?
air_supply

Można.

air_supply napisał/a:

tylko prosze bez zalacznikow, nie wiem czemu zadne mi sie nie otwieraja :/
air_supply

A ja wiem. stara wersja Swisha.

air_supply napisał/a:

Pozdrawiam serdecznie,
air_supply

No trzymaj sie:D

PS. a tak cos od siebie proponuje skorzystac ze strony www.swishzone.com dzial tutriuals jakos tak swietne playery tam sa.