SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - [Pytanie] Sterowanie muzyką

peronik - Nie 11 Lut, 2007 11:19
Temat postu: [Pytanie] Sterowanie muzyką
Witam
Jest to mój pierwszy post do tej pory sobie radziłem czytając to forum.
Robię stronę opartą na kilku scenach z podkładem muzycznym z przyciskiem wyłączenia i

włączenia dźwięku, przycisk w zależności co było wybrane się zmienia i widnieje napis włącz

lub wyłącz jeżeli wybrałem wyłącz muzykę i przejdę do następnej sceny to przycisk zmieni mi

się na taki jak w pierwszej klatce animacji i widnieje napis wyłącz choć muzyka jest

wyłączona. Nie wiem jak to zrobić skryptem żeby w następnej scenie wyświetlał się odpowiedni

przycisk.
Miałem problem z dodaniem załącznika więc można go pobrać tutaj

stefcio - Nie 11 Lut, 2007 12:21

ja radze nie na scenach to robic tylko w jednej scenie.Zawartość się będzie ładować z innego pliku.Wtedy było by ci dużo łatwiej i mniej problemów:)
peronik - Nie 11 Lut, 2007 14:04

Brałem tą możliwość też pod uwagę, stronka jest prawie skończona i przerabianie jej zajmie mi bardzo dużo czasu, łatwiej by było jak ktoś zna rozwiązanie mojego problemu.
Następne projekty przemyślę zanim zacznę :D
Czekam na życzliwe podpowiedzi.

wojasso - Nie 11 Lut, 2007 16:15

Chyba prościej się nie da ;) Po prostu sprita muzyka wrzuciłem do sceny 0 i dałem ją jako background. Za duży plik, więc zamieszczam na moim serverze.

Do ściągnięcia: TUTAJ
Pozdrawiam ;)

peronik - Nie 11 Lut, 2007 21:25

Faktycznie prostota jest jak najbardziej skuteczna, a ja chciałem kombinować ze zmiennymi biję się w czoło. Dziękuję za podpowiedź.
Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 22:48 ]
Po wnikliwym teście rada dla innych jeżeli będą chcieli wykorzystać ten przykład. Przycisk nie może być niczym zasłaniany w następnych scenach (np. tło na cały rozmiar filmu) bo zniknie.