|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Kształt Sprite`a ?? oraz jakość obrazu
dariushp - Sob 10 Lut, 2007 18:36 Temat postu: Kształt Sprite`a ?? oraz jakość obrazu Witam...
1) Mam pytanko...W jaki sposób o ile jest to możliwe zmienić kształt sprite...
Np. Czy kształt Sprite moze być kołem
2)...Gdy Mialem projekt z jedną sceną obrazy wyglądały bardzo dobrze...Gdy tylko wstawilem drugą scenę lub sprite jako preloader obrazy sa strasznie rozpikselowane...
Czy da się coś z tym zrobić?? i Co jest tego powodem??
Odp proszę
Pozdrawiam
Slayerek - Nie 11 Lut, 2007 23:30
a poco robic jakis ksztalt sprita? przeciez on nie ma ksztaltu
stefcio - Pon 12 Lut, 2007 12:47
Sprite to nazywa sie tak podgrupa która mam własną ścieżke czasu:)
Seb - Pon 12 Lut, 2007 15:39
1) czy może chodzi o buttony?
2) jeśli w swf wychodzi ok ale rozmazuje na html'u
zobacz czy w ustawieniach properties
dariushp - Pon 12 Lut, 2007 23:02
kurcze juz tez myslalem ze to wystarczy pogrzebac w opcjach ale to nie to :/
wrzuce wam przyklady jak wyglada strona z preloaderem a jak bez..roznice latwo wychaczyc...
link1
link2
a co do kształtu sprite`a to bardzo mi na tym zalezy...nie chce mi sie teraz tutaj do czego mi to potrzebne bo to nie miejsce na takie rozkminki...
ale chodzi mi o to ze gdy kolo przeksztalcimy w sprite to bedzie on mial ksztalt kwadratu...a czy da sie tak zrobic zeby ksztalt sprite`a z kolem mial jego ksztalt??
Seb - Pon 12 Lut, 2007 23:12
FOLIO jest taki sam na obu reszta jakby przesunęła się w dół, nie wiem co to powoduje często tak jest gdy ściągam fotki.. występuje pixeloza jak są jeszcze nie-doładowane załaduj jeszcze raz a preloaderowi daj kilka klatek do przodu. moze pomoze choć nie wiem co ma piernik do wiatraka
dariushp - Pon 12 Lut, 2007 23:18
no wlasnie FOLIO jest takie samo a reszta sie zmienia...juz kombinowalem z tym co moglem i nic... brak pomyslow na rozwiązanie sprawy...
Slayerek - Wto 13 Lut, 2007 23:50
a moze zmniejszyles jakosc obrazkow w tym gdzie jest z proladerem? albo moze nie do konca laduje ? ;| , a co do sprita to niewiem oco ci chodzi.. to tylko taka nazwa.. i ksztalt ma taki jak chcesz...
dariushp - Sro 14 Lut, 2007 10:09
Gdybym zmienił jakosc obrazkow to chyba wogole bym nie zaczynal tego tematu na forum... To sa dwa identyczne projekty z tym ze w jednym jest dodany preloader...To jest jedyna różnica...
mielu - Sro 14 Lut, 2007 10:56
preloader dodany jest w osobnej scenie
dariushp - Sro 14 Lut, 2007 18:46
tak na osobnej scenie, ale juz na jednej takze probowalem i jest dokladnei taka sama sytuacja...
mielu - Sro 14 Lut, 2007 20:06
co prawda nie wiem co by miał piernik do wiatraka ale może daj inny preloader chociaż na próbę. Ewentualnie pokaż plik swi
|
|