|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - plynnosc animacji
Slayerek - Czw 08 Lut, 2007 00:37 Temat postu: plynnosc animacji Witam, chcialbym sie dowiedziec jaki jest najlepszy sposob aby majac pare zjec nadac temu jako taka plynnosc ruchu (np dajmy posiadam pare zdjec jak koles idzie, i chcial bym to polonczyc w calosc aby eygladal to jak najbardziej realnie ) wykonujac ze w jendej klatce sie pojawia 1zdjecie w drugiej klatce 2 , w trzeciej 3 efekt jest niezbyt zadowalajacy pozdrawiam i czekam na odpowiedzi z gory dzieki
Seb - Czw 08 Lut, 2007 02:15
place remove lub fade in fade out to wszystko w sprajta i dać mu na powtarzanie
galechus - Czw 08 Lut, 2007 10:00
tak jak seb, tylko, że pobaw się jeszcze Frame Rate (zwiększ sobie)
Slayerek - Czw 08 Lut, 2007 13:23
ale jak juz wspomnialem poprzez pojawianie sie zwykle i nikanie efekt niejest zbyd plynny... da sie moe cos takiego zrobic jak w flashu ?
mielu - Czw 08 Lut, 2007 19:10 Temat postu: Re: plynnosc animacji
Slayerek napisał/a: | dajmy posiadam pare zdjec jak koles idzie, i chcial bym to polonczyc w calosc aby eygladal to jak najbardziej realnie |
może po porostu nagrać filmik w życiu nie uda ci się za pomocą kilku fotek uzyskać płynnego ruchu człowieka, no może z tym w życiu to przesadziłem
Slayerek - Czw 08 Lut, 2007 21:30
eh nie musi byc jak realnie ale aby nei skakalo klatkami... np w flashu da sie zrobic poprzez zwykly efekt i sie pytam czy tu mozna to jakos do tego zblizyc... :> juz mam wszystko gotowe tylko natym mi bardzo zalezy, co do filmu to mam juz obrazki zrobione i dopasowane (meczylem sie nad tym dlugo ale juz jest ) u teraz chodzu mi oto by bylo jak najbardziej plynnie jak sie da
Seb - Czw 08 Lut, 2007 22:37
nie ma takiej opcji jak w macromedii żeby łączyło dwa elementy płynnie, chyba że oszukasz to fade'm blurem czymkolwiek co rozmazuje i daje poświaty m/dzy I a II klatką
Slayerek - Czw 08 Lut, 2007 22:41
a mozna elemeny robione w macromedui prznosic do swisha ?
|
|