SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - co lepsze? Sprity czy sceny

lukas0816 - Wto 06 Lut, 2007 09:38
Temat postu: co lepsze? Sprity czy sceny
Witam. Mam takie pytanko. Mam jakas scene i na niej jakies tlo. Na gorze jest sobie baner a pod spodem menu. Gdy klikam na jakas pozycje z menu to chcialbym zeby pojawiala sie jakas polprzezroczysta ramka w ktorej mialbym jakis opis adekwatny do wybranej pozycji z menu. W tej ramce mam jakas animacje (pojawiaja sie obrazki, tekst, itd...). To wszystko juz mam. Teraz moje pytanie brzmi, jak zrobić żeby wlasnie ta ramka wyjeżdzala a po kliknieciu na jakis jej element sie chowala (np na standardowy X w rogu). Mam ta ramkę w sprite zgrupowana i juz w niej jakis efekt ale przy jej zamykaniu chciałbym żeby przed zniknieciem najpierw pochowaly sie jakies jej elementy a potem znikla sama ramka... Nie wiem czy zrobic przejscie do innej sceny po kliknieciu na tego X w ktorej bedzie mi sie chowala ta ramka... Po za tym jak bede mial paredziesiat takich ramek i scen z tym samym tlem to mi moze ta animacja spuchnac do mega rozmiarow... Chodzi mi o cos takiego jak na tej stronie http://www.kartki-ela.home.pl/ Troche to zakrecilem ale mam nadzieje, ze ktos wie o co mi chodzi. Jesli ktos moze mi pomoc to prosze o podpowiedz jakiegos optymalnego rozwiazania. Ewentualnie moge wyjasnic jeszcze jesli ktos mialby pytania. Pozdrawiam, Łukasz

Moze jeszcze bardziej sprecyzuje chodzi o to chyba, zeby sprite byl wykonywany do pewnego momentu a po kliknieciu w X wykonywal sie dalej czyli jego elementy sie pochowaja i sprite zniknie (czyli ta ramka). Pozdr

nugatt - Wto 06 Lut, 2007 10:43

sprite'y