SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Jak w Swish'u wykonać taki efekt ?

marex1011 - Wto 23 Sty, 2007 20:59
Temat postu: Jak w Swish'u wykonać taki efekt ?
Witam.
Jak w temacie... jak można w swish'u wykonać taki efekt, jaki jest w logo na tej stronce: www.bem.plo.pl - chodzi mi o te a'la "żaluzjowate" przejścia. Dokładniej rzecz ujmując chciałbym zrobić taki efekt, z tą różnica, iż u mnie miałyby to być nie kwadraty, a pionowe krótkie prostokąty, które począwszy od lewej strony odkrywały by się odsłaniając caly jakiś obrazek.
Z góry dzięki za odpowiedź!

Seb - Wto 23 Sty, 2007 23:31

otwierasz menu na obrazku który chcesz żaluzjować- break into pieces i ustalasz ile ma być części składowych potem każdej nadajesz efekt i voila efekt śmiga efektownie ;)
Benek - Sro 24 Sty, 2007 00:08

Hmm no prawie dziala, tzn dzieli mi na kawalki, ale nie moge nadac efektu na poszczegolne kawalki, moge tylko na cala grupe :(

//edit : dobra wystarczylo rozgrupowac ;)

marex1011 - Pią 23 Lut, 2007 12:47

Mógłbyś to wytłumaczyć bardziej łopatologicznie z nadaniem tych efektów bo po pocięciu obrazków tak jak pisałeś wyżej mi tylko wychodzi płynne przejścia tzn. z od lewej strony znika obrazek w jego miejsce pojawiając się nowy itd, a nie wychodzi mi ten efekt, który chciałem uzyskać, czyli coś w rodzaju żaluzji ...
Seb - Pią 23 Lut, 2007 13:38

mogę

ale za to musisz dodać mi punkt pomógł lansu i bansu :lol:

tak w ogóle ktoś ostatnio się zapytywał o przejścia zdjęć
miały sięobracać czy jakoś tak
i robiłem plik chyba pod postem @romekrtk który obracał nie verticalem
wykonałem tam za pomoocą move ale można tak jak tu 3D zastosować

to do Ciebie, kimkolwiek jesteś-byłeś pytającym o efekt obrotu fotek i nie wiem czy badasz forum tak czy inaczej ten efekt nie rozwali Ci wielkości zdjęcia tak jak robi to move
-na oko lub z patrzeniem na zakładki transform ;-)

marex1011 - Pią 23 Lut, 2007 18:10

Podziękował ślicznie :wink: no i oczywiście nie omieszkam dodać ci punktu... ;)
zrv - Sro 06 Sie, 2008 13:31
Temat postu: Żaluzja
Witam,

Chciałbym zrobić efekt żaluzji który odkrywa obrazek od począdku do końca po paskach pionowych.