SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Pliki na serwer

Mortan - Nie 14 Sty, 2007 22:29
Temat postu: Pliki na serwer
Mam już stronkę na dysku, wszystko wyeksportowane, jedak nie wiem co dalej. Mam plik index do proladera głównego do strony głownej i podstron, co teraz, jak to połaczyć w całość. Adres stronki juz mam. Jak to połaczyć w całość i wrzucić na serwer, żeby na początku proloader główny ładował stronę, a po kliknięciu na przycisk odpowiednio przeskakiwało do podstron. Proszę o pomoc

P.S.
Szukałem odpowiedzi na waszym forum chyba z 1h ale nic nie znalazłem :?

Seb - Pon 15 Sty, 2007 01:56

:D

czy dobrze zrozumiałem ze preloader masz w osobnym pliku co plik główny i oba w roznych exportach i umieszczasz pod innym adresem?

!tragedia jest późno moze nie rozumiem dobrze

generalnie zrób odnośniki do tych stron moze hiperłącza pod tą nazwą..
Cytat:
on (release) {
getURL("httptwojejstrony.html","_self");
}

dzięki nim będzie ładować osobne pliki.. podajesz nazwę tą co na serwerze umieszczasz po slashu/ www.twojastrona.pl/drugastrona.html

na serwer.. po prostu

Mortan - Pon 15 Sty, 2007 09:14

Mółgłbyś mi to dokładnie wytłumaczyć, bo na moje rozumowanie jest tak: robię plik index.htm do niego wklejam kody, te co podałeś, a na serwer kopije index i wklejam te pliki podstron, strony i proloadera :???:

[ Dodano: Pon 15 Sty, 2007 09:29 ]
Zrobiłem, tak jak mowiłeś, wpisałem ten kod i nie działa... na stronie wyswietla się tylko to co wpisałem w plik index

JuRgEn - Pon 15 Sty, 2007 10:49

Hmm mógłbyś to jaśniej napisać bo z tego co rozumiem to masz preloader i pozostałe strony w osobnych plikach- skoro tak to nie ma sensu umieszczać preloadera :shock:

Na serwer wrzucasz pliki przez jakiegoś klienta FTP (polecam FileZilla ), podaj adres gdzie masz założony serwer to napiszę Ci konfigurację klienta żeby się połączyć.

Mortan - Pon 15 Sty, 2007 11:14

Serwer skonfigurowany już mam, mogę wrzucać pliki na niego.

Wszytko robię wg. wskzówek z "Eksperta" tam pisze, aby proloader oraz stronę główną i podstrony robić w osobnych plikach, a następnie:

,,PUBLIKOWANIE PLIKÓW:
Po stworzeniu witryny eksportujemy ją do SWF, aby otrzymac pliki składające się na stronę WWW.

1. Wciskając CTRL E, kompilujemy kolejno pliki do formatu SWF.
2. Do osadzenia pliku SWF w dokumencie HTML wykorzystujemy szablon w standardzie XHTML - plik index.htm. Podana jest w nim ścieżka do pliku loader.swf (preloadera głównego). Na serwerze WWW umieszczamy wszystki pliki w jednym katalogu i otwieramy stronę za pomocą index.htm"

I właśnie nie wiem, jak to zrobić, co jest opisane w tym kroku. Jakiego szblonu index??

Seb - Wto 16 Sty, 2007 09:54

ja tam robię pRELOader, stronę główną i np. podstrony w oddzielnych scenach...
tak nigdy nie próbowałem.. a do experta mi brakuje kilka postów :D