|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Pliki na serwer
Mortan - Nie 14 Sty, 2007 22:29 Temat postu: Pliki na serwer Mam już stronkę na dysku, wszystko wyeksportowane, jedak nie wiem co dalej. Mam plik index do proladera głównego do strony głownej i podstron, co teraz, jak to połaczyć w całość. Adres stronki juz mam. Jak to połaczyć w całość i wrzucić na serwer, żeby na początku proloader główny ładował stronę, a po kliknięciu na przycisk odpowiednio przeskakiwało do podstron. Proszę o pomoc
P.S.
Szukałem odpowiedzi na waszym forum chyba z 1h ale nic nie znalazłem
Seb - Pon 15 Sty, 2007 01:56
czy dobrze zrozumiałem ze preloader masz w osobnym pliku co plik główny i oba w roznych exportach i umieszczasz pod innym adresem?
jest późno moze nie rozumiem dobrze
generalnie zrób odnośniki do tych stron moze hiperłącza pod tą nazwą.. Cytat: | on (release) {
getURL("httptwojejstrony.html","_self");
} |
dzięki nim będzie ładować osobne pliki.. podajesz nazwę tą co na serwerze umieszczasz po slashu/ www.twojastrona.pl/drugastrona.html
na serwer.. po prostu
Mortan - Pon 15 Sty, 2007 09:14
Mółgłbyś mi to dokładnie wytłumaczyć, bo na moje rozumowanie jest tak: robię plik index.htm do niego wklejam kody, te co podałeś, a na serwer kopije index i wklejam te pliki podstron, strony i proloadera
[ Dodano: Pon 15 Sty, 2007 09:29 ]
Zrobiłem, tak jak mowiłeś, wpisałem ten kod i nie działa... na stronie wyswietla się tylko to co wpisałem w plik index
JuRgEn - Pon 15 Sty, 2007 10:49
Hmm mógłbyś to jaśniej napisać bo z tego co rozumiem to masz preloader i pozostałe strony w osobnych plikach- skoro tak to nie ma sensu umieszczać preloadera
Na serwer wrzucasz pliki przez jakiegoś klienta FTP (polecam FileZilla ), podaj adres gdzie masz założony serwer to napiszę Ci konfigurację klienta żeby się połączyć.
Mortan - Pon 15 Sty, 2007 11:14
Serwer skonfigurowany już mam, mogę wrzucać pliki na niego.
Wszytko robię wg. wskzówek z "Eksperta" tam pisze, aby proloader oraz stronę główną i podstrony robić w osobnych plikach, a następnie:
,,PUBLIKOWANIE PLIKÓW:
Po stworzeniu witryny eksportujemy ją do SWF, aby otrzymac pliki składające się na stronę WWW.
1. Wciskając CTRL E, kompilujemy kolejno pliki do formatu SWF.
2. Do osadzenia pliku SWF w dokumencie HTML wykorzystujemy szablon w standardzie XHTML - plik index.htm. Podana jest w nim ścieżka do pliku loader.swf (preloadera głównego). Na serwerze WWW umieszczamy wszystki pliki w jednym katalogu i otwieramy stronę za pomocą index.htm"
I właśnie nie wiem, jak to zrobić, co jest opisane w tym kroku. Jakiego szblonu index??
Seb - Wto 16 Sty, 2007 09:54
ja tam robię pRELOader, stronę główną i np. podstrony w oddzielnych scenach...
tak nigdy nie próbowałem.. a do experta mi brakuje kilka postów
|
|