SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Moze mala pomoc?

bartek79 - Czw 04 Sty, 2007 01:44
Temat postu: Moze mala pomoc?
Witam,

Moze mi ktos podpowie jak zrobic cos takiego www.noor.pl , chodzi mi jak zrobic przejcia pomiedzy obrazkami oraz paski ktore tam smigaja. Udala mi sie zrobic cos podobnego ale przy przejsciu z jednego obrazka w drugi pojawia sie biale tlo pomiedzy - nie jest to tak plynne u mnie jak tu. Dziekuje za odp.

Pozdrawiam
BA

Feniks - Pią 05 Sty, 2007 09:34

Trzeba zastosować maskę, jak w załączniku.
korax - Pią 05 Sty, 2007 21:28

Możesz również poeksperymentować z podziałem zdjęć na części (Modify >> Break >>Break into Pieces) a następnie dodać efekty Fade- Burn In / Fade- Burn Out albo Come in - Blur
In/ Come in - Blur Out.

maciey75 - Pon 08 Sty, 2007 11:05

Feniks, też tego szukałem więc mi przypasiło :) . A co jeśli chcemy mieć wiecej niż dwa powiedzmy np 10 zdjęć, jak używać tych masek :?: helpniesz?

pzdr
m.

klusmen - Pon 08 Sty, 2007 16:53

może ktoś odrazu wstawi jakiś prosty sposób na efekty w galerii na tejstronie "Colection"
fajnei przyciemniaja sie zdjecia.

mneij wiecej wiem jak taki efekt uzyskac... ale może jest jakis prostszy sposób moze jakis scrypt ??

bo normalnie to czarne kwadraciki i zabawa z rollout

[ Dodano: Pon 08 Sty, 2007 17:01 ]
ok juz wiem :P proste :) ) heh

Feniks - Wto 09 Sty, 2007 12:17

maciey75 napisał/a:
Feniks, też tego szukałem więc mi przypasiło :) . A co jeśli chcemy mieć wiecej niż dwa powiedzmy np 10 zdjęć, jak używać tych masek :?: helpniesz?

pzdr
m.

Wystarczy w każdym kolejnym zdjęciu poprzesuwać efekty o kilka klatek (za każdym razem większą ich liczbę). Załączam przykład.

pozdrawiam

maciey75 - Sro 10 Sty, 2007 11:01

dzieki Feniks, pobawie sie tym, rozwiazanie jest extra