|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Zapis gif. oraz przesyłanie na daną stronę
buli - Czw 21 Gru, 2006 14:16 Temat postu: Zapis gif. oraz przesyłanie na daną stronę Witam!!Mam nadzieje, że ten temat jeszcze nie był poruszany i nie zostanie usunięty, jeśli był to prosze o linka.
Pierwszym problemem jest zapis w formacie gif. za nic nie moge znaleźć tej opcji jedynie moge eksportowac do html albo swf. Zastanawiam sie czy mozna w ogóle zapisac w gif'ie.
Drugim problemem myślę, że po części związanym z pierwszym. Zrobiłem baner w swishu i chciałbym aby on funkcjonował na stronie, wyeksportowałem do html na serwer załadowałem html oraz swf, podaje kod aby koles mi baner wystawił na stronke i okazuje sie że nie działa tzn. jak bezpośrednio w przeglądarce podam adres np. abc.pl/baner.html to mi sie pokazuje. Aha i jeszcze jedno, wiem, że w html'u aby zrobić żeby klikając w cos (w tym przypadku baner) korzystamy z <a href=""> aby przekierowywało na moją stronke....wklejam ten kod gdzie tylko sie da....ale jak narazie nie otrzymałem efektu.
Bardzo prosze o pomoc ..bo jak narazie moja forma reklamy jest narazie w postaci linku, i jak najprędzej chciałbym to skorygować.
romekrtk - Czw 21 Gru, 2006 21:18
ad.1 zapisac w swf uzyc programu i cacy:D http://www.google.pl/sear...aj+w+Google&lr=
ad.2 w animacji tego nie wklejaj jesli masz baner swf to w animacje wklej Kod: | on (press) {
getURL("adres strony");
}
| najlepiej w tlo oczywiscie w zakladce script. ale po exporcie swf w gif nie bedzie to oczywiscie dzialac:D
|
|