SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Oficjalna lokalizacja SWiSHmax

roland - Pon 18 Gru, 2006 07:11
Temat postu: Oficjalna lokalizacja SWiSHmax
Dzięki informacji otrzymanej od głównego dystrybutora SWiSHZone w Polsce, firmy Dreamsoft:
Cytat:
W ślad za innymi nacjami rozpoczęliśmy proces lokalizacji produktów SWISHzone.com.
Pierwszym jego efektem jest polska edycja programu SWiSHmax.

Polonizacja programu została dokonana z myślą o mniej zaawansowanych użytkownikach oraz o tych, którzy nie znają języka angielskiego. Polonizacja jest oficjalna i powstała we współpracy z producentem oprogramowania.

Polska wersja nie istnieje w wersji Trial, miast tego jest stosowany w wielu innych lokalizacjach tzw. Teaser, czyli program nieograniczony czasowo, ale ograniczony funkcjonalnością, tj. nie posiadający opcji zapisu.

Wersja pełna jest do pobrania z Panelu użytkownika my.swishzone.com po zarejestrowaniu licencji.

Bardzo proszę o komentarze i uwagi dotyczące tej lokalizacji.

Poniżej umieszczam zrzuty ekranu polskiej wersji:

Mackas - Pon 18 Gru, 2006 08:29

Osobiście nie przepadam za spolszczeniami programów, chociażby dlatego że wszystkie tutoriale są robione w wersji angielskiej. Uważam jednak, że dla zupełnych żółtodziobów, którzy nie mają zbyt duzej styczności z komputerem i nie będą robić zbyt skomplikowanych animacji (bo AS chyba nie będzie tłumaczony ;) ) może to być całkiem dobre rozwiązanie.

P.S. Szkoda, że producent nic nie mówi o newej wersji SWiSH :(

romekrtk - Pon 18 Gru, 2006 16:02

Ja uważam ze to przetlumaczenie na jezyk polski jest niepotrzebne, zostaly przetlumaczone podstawowe pojecia ktorych znaczenia mozna sie latwo domyslic w jezyku angielskim. Dusza programu są przeciez scrypty ktorych nie da sie przetumaczyc wiec po co.?
stefcio - Pon 18 Gru, 2006 16:54

Ja mam 14 lat i bez problemu sobie radze , a nieznam Angielskiego perfekcyjnie:)
JuRgEn - Pon 18 Gru, 2006 17:53

Mackas napisał/a:
Osobiście nie przepadam za spolszczeniami programów,

ja osobiście staram się spolszczać jak najwięcej programów (na razie są to programy do obsługi telefonów) i tutoriali żeby język Polski został "upowszechniony" w internecie (:. W wypadku SWiSHmax'a może być tylko spolszczony interfejs użytkownika ale dobre i to (: tak więc cieszy mnie to że zostaliśmy dostrzeżony jako naród (;.

Polacy nie gęsi i swój język mają

nugatt - Pon 18 Gru, 2006 18:22

JuRgEn napisał/a:
tak więc cieszy mnie to że zostaliśmy dostrzeżony jako naród (;.
przez dreamsoft
klusmen - Pon 18 Gru, 2006 21:49

Hehe :) dla zaawansowanych może i nie potrzebne. Ale gratuluje Spolszczenia jest wykonane wzorowo i napewno nowych uzytkowników polskich zachęci do korzystania. Sam wiele krotnie słuchałem pytań o polską odsłonę SM

Ja mam pytanie czy Swish Max będzie jakoś odnawiany.. bo na razie stoi w miejscu .. a przydała by się jakaś nowa wersja , która miała by w sobei wiele ulepszeń i innowacji w stosunku do FLash... wiele przydało by się dorobić...Pozdro

lord_Weiss - Wto 19 Gru, 2006 00:39

była zapowiadana nowa wersja w czerwca 2006 i nic z tego jak narazie ...
klusmen - Wto 19 Gru, 2006 11:58

:( ( nie wiem jak ten efekt sie nazywa w flashu

ale dobrze by było gdyby mozna bylo modyfikowac shapy i robic z nich plynny ruch..
chodzi mi o "resshape"

zaby mozna bylo np literki zmieniac plynnie na inne.
itp. ;P i wiele innych newsow :D hehe bo dodatkowe efekty to nie nie :P nie tą drogą :P

Venger - Czw 21 Gru, 2006 18:37
Temat postu: Re: Oficjalna lokalizacja SWiSHmax
roland napisał/a:

Wersja pełna jest do pobrania z Panelu użytkownika my.swishzone.com po zarejestrowaniu licencji.

To znaczy gdzie? Nie mogę znaleźć... u mnie jest po zalogowaniu
SWiSHmax Single User (English) i link do ściągniecia wersji angielskiej
Czy legalny użytkownik wersji angielskiej może sobie zainstalować (i aktywować) polską? (ino skąd jeśli tak)...

UPDATE

Dzwoniłem do firmy - już wiem - niestety nie mogę użyć polskiej wersji mając wczesniej zakupioną angielską... :-( . Trudno...

mobby - Pią 29 Gru, 2006 17:21

roland, witaj

ogladalem Twoje spolszczenie i akurat szukam takiej galerii jaka miales w przykladowym screenie swisha.. mam pytanie czy moglbys mi przeslac taka galierie na mobby1977@gmail.com? i najlepiej gdybys mial taka galerie w ktorej fotki sie doczytuja po kliknieciu na thumba. bardzo ale to bardzo prosze o pomoc :) slicznie dziekuje z gory :)

mobby
www.mobby.nipson.pl

roland - Sob 30 Gru, 2006 10:58

mobby napisał/a:
roland, witaj
ogladalem Twoje spolszczenie

Dzięki :lol: ale to nie jest moje spolszczenie.

mobby napisał/a:
szukam takiej galerii jaka miales w przykladowym screenie swisha.. mam pytanie czy moglbys mi przeslac taka galierie na mobby1977@gmail.com

Znowu dzięki :lol: ale to nie jest moja galeria lecz przykład dostępny w :swishmax . Wybierz z górnego menu File > Samples > Advanced > thumbnail_scroller. Nie odpowiadam na prywatne maile, po to jest właśnie forum, aby inni też mogli przeczytać odpowiedź.

zakopiec - Sro 03 Sty, 2007 00:12

Witajcie.
A co do polskiej wersji nie ma mozliwosci podmiany tylko jakiegos pliku (langa).

sl01k - Pią 26 Sty, 2007 01:45

hmm faktycznie niema sensu spolszczać swisha ani innych programów które sa dla ciu bardziej zaawansowanych uzytkowników, gdyz mozna załozyc ze znaja oni odpowiedniki polskie tych słow gdyz powtarzaja sie one w kazdym progranie i nawet jezeli nieznaja angielskiego to domyslili sie odpowiednikow i nadali im swoje znacznia :)

JEDNAK ... uważam ze fajna rzecza jest spolszczenie help'u (pomocy) gdyz w wersji angielskiej nie był on napisany w niektorych momentach najprostrzym jezykiem
jezeli ktos preferuje angielski interface i polski help to wystarczy podmienic tylko plik
Kod:
SwishMax.chm
:)

mezon - Sro 07 Mar, 2007 09:12

Hmmm mam komercyjną wersję Swisha po angielsku i serdecznie DZIĘKUJĘ za możliwość wydania ponad 140zł za przerobienie sobie na polski... przecież to chore jest... Zainstalowałem wersję PL z nałożonymi ograniczeniami zapisu i pomaga tylko w jednym a raczej dwóch przypadkach a mianowicie help o którym mowa wcześniej oraz nazwy efektów łatwiej trafiają do wyobrażni po polsku :-) Ale jak się mixa strzeli to można mieć to co się chce :-) ... Nie przewidziano, że Polak potrafi...
mielu - Sro 07 Mar, 2007 09:15

a jeśli przekopiujesz efekty do wersji angielskiej to też będziesz miał je po polsku
mezon - Czw 08 Mar, 2007 08:55

Jeśli to jest pytanie nie stwierdzenie to tak, nazwy efektów są po polsku ale edycja efektów już nie.
mielu - Czw 08 Mar, 2007 09:24

to było stwierdzenie
Maks - Pon 21 Maj, 2007 22:45

Muszę przyznać, że 140 zł za sposzczenie dla legalnych użytkowników w w aktualnej wersji bez żadnych nowych funkcji, to juz szczyt. Chyba pierwszy taki przypadek jaki spotkałem. Z nową wersją to rozumiem. Jestem zniesmaczony!
ohmin - Sro 23 Maj, 2007 18:22

romekrtk napisał/a:
Dusza programu są przeciez scrypty ktorych nie da sie przetumaczyc wiec po co.?
Skryptów nie da się przetłumaczyć, ale da się wytłumaczyć, bardzo dogłębnie :)
gogol - Sro 21 Sty, 2009 15:04

Witam...dajcie jakiegos linka do spolszczenia na PW bo w dziale download plik na serwie nie istnieje. pozdro
babalo - Sro 04 Lut, 2009 23:30
Temat postu: sprzedam swishmax2
Witam spzredam orginalnego swishmaxa 2 i ksiazke swishmax wraz z plyta cena do uzgodnienia
waves - Wto 23 Sie, 2011 23:21

Jeżeli mogę coś dodać jestem zwolennikiem wersji ENG ale... zaczerpnijcie pomysł z nakładką na M$ office... program jest w wersji ENG a nakładka to spolszczenie w "chmurkach" i tak powinny wyglądać wszystkie tłumaczenia programów.

[ Dodano: Sro 24 Sie, 2011 00:22 ]
Jeżeli mogę coś dodać jestem zwolennikiem wersji ENG ale... zaczerpnijcie pomysł z nakładką na MS office... program jest w wersji ENG a nakładka to spolszczenie w "chmurkach" i tak powinny wyglądać wszystkie tłumaczenia programów.

Januszr - Czw 25 Sie, 2011 06:32

Czy nie udało by się zrobić automatycznego zamykania tematów starszych niż np 12 miesięcy?? Od czasu do czasu widzę, że archeolodzy tutaj działają :)
waves - Czw 25 Sie, 2011 13:00
Temat postu: looz
Panowie ale looz... pełen looz... wszystko widzę, to ogólna myśl do tej/kolejnych wersji... serio dobry trick z tymi chmurkami. to tyle.