SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - buton

Bitmag - Wto 03 Maj, 2005 14:53
Temat postu: buton
jeśli umieścimy kursor nad butonem to można zrobić jego animację a ja chcę aby jak zjedziemy to też się animuje tak jak na 2advanced.com jak wjeżdżamy to z dołu do góry a jak zjeżdżamy to z góry na dół jak to zrobić??
JuRgEn - Wto 03 Maj, 2005 15:15
Temat postu: Re: buton
Bitmag napisał/a:
jeśli umieścimy kursor nad butonem to można zrobić jego animację a ja chcę aby jak zjedziemy to też się animuje tak jak na 2advanced.com jak wjeżdżamy to z dołu do góry a jak zjeżdżamy to z góry na dół jak to zrobić??

Rysujesz (tworzysz) jakis element ktory bedzie butonem.
Konwerterujesz go do butona.
W Up state konwerterujesz do sprajta i tworzysz sobie tam animacje (to bedzie ta ktora ma caly czas wyswwietlac sie na butonie).
W Over state konwerterujesz znowu do sprajta i tworzysz animacje ktora bedzie sie wyswietlala po najechaniu na buton.
Daje plik stworzony w SWiSHmax zebys zalapal.

Bitmag - Sro 04 Maj, 2005 13:10

chodzi o to że jak zjeżdzam z buttona to ma się animować

jak wjeżdżam to się np rozjaśnia a jak zjeżdżam to się przyciemnia

tAboon - Sro 04 Maj, 2005 14:57
Temat postu: Re: buton
JuRgEn napisał/a:

W Up state konwerterujesz do sprajta i tworzysz sobie tam animacje (to bedzie ta ktora ma caly czas wyswwietlac sie na butonie).
W Over state konwerterujesz znowu do sprajta i tworzysz animacje ktora bedzie sie wyswietlala po najechaniu na buton.

JuRgEn wyjasnił jak to możesz zrobić. Załączył również gotowy plikz takim batonem. Jeżeli amsz jeszcze jakiś rpoblem jak to rozwiązać pytaj, będziemy tłumaczyć w inny sposób ^:-) :-D=

JuRgEn - Sro 04 Maj, 2005 15:02

Bitmag napisał/a:
chodzi o to że jak zjeżdzam z buttona to ma się animować

jak wjeżdżam to się np rozjaśnia a jak zjeżdżam to się przyciemnia

Eh to jest tez podobnie:
robisz tak jak wyzej napisale tj :
W Up state konwerterujesz do sprajta i tworzysz sobie tam animacje Move (add effect > Move) klikasz na ten move na lini czasu i robisz properties .Ustawiasz na zakladce Motion >color > Fade to i se kolor wybierasz to jest buton bez najechania kursorem.
W Over state konwerterujesz znowu do sprajta i tworzysz sobie tam animacje Move (add effect > Move) klikasz na ten move na lini czasu i robisz properties .Ustawiasz na zakladce Motion >color > Fade to i se kolor wybierasz to jest buton po najechaniu na niego .Latwiej sie nie da wyjsnic.

Bitmag - Sro 04 Maj, 2005 16:19

dzięki a jak zrobić np sześcian i się kręci ??
tAboon - Sro 04 Maj, 2005 16:32

z przyjemnością odpowiemy, ale nowy temacik prosze założyć, :)