|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Jak zrobić odnośnik do wybranej części tekstu,proszę o pomoc
Krell - Sro 06 Gru, 2006 13:28 Temat postu: Jak zrobić odnośnik do wybranej części tekstu,proszę o pomoc Witam.
Piszę stronę internetową w Swishmax i niestety mam problem, z którym nie potrafię sobie poradzić. Umieściłem dużą ilość tekstu, który jest przewijany w polu tekstowym. Chciałbym jeszcze zawrzeć linki do poszczególnych fragmentów tekstu tylko nie wiem jak to zrobić. Konkretnie chodzi o to, aby podczas kliknięcia na wybrane słowo, internauta został przekierowany do tego fragmentu tekstu, który się z danym słowem wiąże, a znajdującego się niżej. Jak to zrobić .
Pozdrawiam
Seb - Sro 06 Gru, 2006 14:06
szczerze nie wiem czy to możliwe.. sam o tym myślałem ale info jakie posiadam mówi mi- nie da się tak łatwo bez kombinowania typu zaznaczamy text i jest ok...
JuRgEn - Sro 06 Gru, 2006 15:26
Jeśli nawet się da to musiało by się to opierać na html'u i znacznikach ID wewnątrz tekstu- i o tym radzę poczytać na początek, chociaż wydaje mi się to trochę niemożliwe w swishu, chyba że tekst byłby właśnie ładowany z pliku html a nie txt (:
romekrtk - Sro 06 Gru, 2006 20:48
Wydaje mi sie że na to pytanie moze znac odpowiec nie kto inny jak nasz pan od scryptów pan na literke N
nugatt - Sro 06 Gru, 2006 22:32
http://swish.wodip.opole....ter=n&order=ASC
ktoś z tąd?
można by pokombinować z ilościa linijek, bo zakładki raczej nie zadziałają.
Krell - Pią 08 Gru, 2006 22:32
Dzięki serdeczne za chęć pomocy. Poradziłem sobie w inny sposób - po prostu pogrupowałem linki tematyczne na jednej stronie i dla każdego z nich utworzyłem oddzielną Scene. W sumie powstał plik zawierający około 7 Scen.
Pozdrawiam
|
|