|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Preloader jako obrazek
cactus - Pon 04 Gru, 2006 16:33 Temat postu: Preloader jako obrazek Witam, mam pewien problem. Chcialem zrobic preloader jako obrazek. Cos takiego jak tutaj: http://www.tenit.com.pl/ Niestety za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac. Czy mozna to zrobic z kazdego jpg-a? Czy musi to byc obraz narysowany w swishu, zeby mozna bylo srodek wypelnic paskiem loadingu? Szukalem odpowiedzi na forum, ale tematow preloadera jest tak duzo, ze ciezko bylo wszystkie przejzec.
Z gory dzieki za pomoc
stefcio - Pon 04 Gru, 2006 17:00
Ale jpg niejest interaktywny a preloder jest inter aktywny:))
Tobie chodzi chyba o to zeby preloder nałożyc na jpga??
cactus - Pon 04 Gru, 2006 17:37
Chodzi o to zebym mogl dowolny jpg wykorzystac tak, zeby zawartosc sie wypelniala. Tylko ze wlasnie jpg ma jeszcze dookola np. biale tlo a srodek wypelniony jakims kolorem. Tutaj jest cos takiego. Tylko wlasnie pytanie czy tak jak tutaj samochody musza byc narysowane w swishu?
Seb - Pon 04 Gru, 2006 19:52
szukaj pod hasłem maska a co tam wstawisz jest Twoje
romekrtk - Pon 04 Gru, 2006 21:11
MASKA MASKA MASKA
tak to wyglada a w zalaczniku zrodlo...
a obrys najlepiej robic narzędziem BEZIER a zeby zaokraglic uzywac narzedzia RESHAPE
cactus - Pon 04 Gru, 2006 21:56
Dzieki, troche mam problem co do zrobienia tej maski, bo ksztalty sa dziwne, ale chyba jakos sobie poradze teraz.
romekrtk - Pon 04 Gru, 2006 21:59
jak chcesz to zarzuc obrazek to ci pomoge
HateToFeel - Wto 05 Gru, 2006 14:40
witam nie chcialem rozpoczynac nowego tematu wiec pisze tutaj:
-chcialem zrobic prosty preloader, ale wydaje mi sie ze i tak jest pusty obraz podczas ladowania a on zalacza sie po chwili i tylkostrony glownej. w zalaczniku jest moj preloader i prosze o pomoc w sprawdzeniu
romekrtk - Wto 05 Gru, 2006 14:50
nie rozumiem oco pytasz yy.? opisz to jasniej i dokladniej
HateToFeel - Wto 05 Gru, 2006 15:00
romekrtk napisał/a: | nie rozumiem oco pytasz yy.? opisz to jasniej i dokladniej |
wydaje mi sie ze on poprostu nie dziala, w zamierzeniu chcialem ze podczas ladowania byl ten napis a pojawiajace sie kropki sygnalizowalyby to ladowanie ale w rzeczywistosci strona laduje sie i tak bez niego, jako pusta, a on pojawia sie na chwile i nastepnie wskakuje strona glowna
romekrtk - Wto 05 Gru, 2006 16:22
ja bym wpakowal napisy w duszka. i zeby scryot dzialal to musi sie zaczynac w 1 framie a u ciebie sie zaczynal na koncu
Kod: | onFrame (1,afterPlacedObjectEvents) {
if (sceneFrameLoaded("<next scene>",1)) {
nextSceneAndPlay();
}
}
onFrame (21,afterPlacedObjectEvents) {
gotoSceneAndPlay("Preloader",1);
}
onFrame (22,afterPlacedObjectEvents) {
preloadContent();
}
|