|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - Efekt zamykania oczu
maribt - Nie 01 Maj, 2005 20:51 Temat postu: Efekt zamykania oczu Witam
Czy może ktoś wie jak zrobić efekt zamykanych oczu??
P.S. Zaznaczam, że nie chodzi mi o podmienianie obrazków tak jak to można zrobić w gifie ale o płynny efekt podobny do tego jak na www.koziolek.pl .
Pozdrawiam
maribt
tAboon - Nie 01 Maj, 2005 21:12
wydaje mi się że jest to zrobione po prostu jako move i jest tam zmniejszenie go w pionie (oś Y) i powiększenie ponowne do 100%;.a powieka oddzielnie zjezdza troszeczke w dół a potemw góre; podłączam SWi w którym jest takie cosik zrobione na szybcika.
maribt - Nie 01 Maj, 2005 22:07
tAboon, nie mogę otworzyć tego załącznika ponieważ pojawia mi się komunikat, że jest niesgodność wersji ;/ ale pomysł mi się podoba, ja próbuję coś z maskami zakombinować. Jeżeli jest jakiś sposób żeby otworzyć ten plik to napisz.
Pozdrawiam
maribt
tAboon - Nie 01 Maj, 2005 22:21
aktualizacja ze strony SWiSHzone
JuRgEn - Pon 02 Maj, 2005 13:24
Albo masz Swish 2 ?
a to co tAboon zrobil jest w Swishmaxie.
maribt - Pon 02 Maj, 2005 14:22
JuRgEn napisał/a: | Albo masz Swish 2 ? |
mam SWISH MAX
JuRgEn - Wto 03 Maj, 2005 13:37
To zwracam godnosc .
Robisz up-date i lans....(SWiSHmax>Help>Check for Update)
/kex
maribt - Wto 03 Maj, 2005 13:57
Witam
Ja dalej bawię się maskami, jak coś konkretnego mi wyjdzie to pokaże wam
Pozdrawiam
maribt
[ Dodano: Sro Maj 04, 2005 9:36 pm ]
JuRgEn napisał/a: | (SWiSHmax>Help>Check for Update) |
pojawia mi sie coś tkaiego:
No update is currently available!
P.S. Zorbiłem jakieś oko ale jakoś mało realistycznie wygląda chyba. Może macie jakieś propozycję , szkoda, że nie mogę zobaczyć tego oka od taboona
link
bulion - Sro 04 Maj, 2005 22:48
maribt napisał/a: | Zorbiłem jakieś oko ale jakoś mało realistycznie wygląda chyba |
jest bardzo fajne. jeśli by troskze posiedzieć nad samą stylistyką to było by idealne.
talent macie ludzie!
JuRgEn - Czw 05 Maj, 2005 13:33
Mam rade do tego oka co zrobiles :
oko wyglada super zanim nie "mrugnie" potem to wyglada jak by cos wyjezdzalo z pod brwi i zaslanialo je (za wysoko dales to).
maribt - Czw 05 Maj, 2005 21:43
Witam
JuRgEn napisał/a: | otem to wyglada jak by cos wyjezdzalo z pod brwi i zaslanialo je |
wiem o tym tylko nie wiem jak mam to zrobić żeby to było dobrze
JuRgEn napisał/a: | za wysoko dales to). |
Właśnie o to chodzi, że nie mogę dać niżej ponieważ powieka musi iść razem z rzęsami i w tym mam problem, a może masz jakiś pomysł
Pozdrawiam
maribt
tAboon - Czw 05 Maj, 2005 22:01
Powiem tlyko tyle maribt że to co ja zrobiłem to jest pikuś przy tym co Ty poczyniłeś,apropos Twojego oka jest dobre, jeśli moge coś zasugerować spróbuj pobaiwć się w chirurga plastycznego i wytnij górną powieke i z nią zrób animajce ze zjeżdzaniem jej w dół, a zaraz za nią maske pokazującą powike, która automatycznie przysłania oko.
Druga opcja, to robienie wszystieog od zera,a dokąłdnie. weź sobie jakąś ładną "koleżanke" i jakąś kamerką cyfrową zrób jej mocne zbliżenie oka, skopiuj to do kompa i przejrzyj klatka po klatce jak ono się poszurasza. Na podstawie tego obrazu będziesz w stanie coś więcej wykombinować z realistycznością.
Mam nadzieje że nie rpzesadziłemz tą kamerą a tak na marginesie pisałem to będąc trzeźwym i .....
maribt - Czw 05 Maj, 2005 22:11
tAboon napisał/a: | spróbuj pobaiwć się w chirurga plastycznego i wytnij górną powieke i z nią zrób animajce ze zjeżdzaniem jej w dół, a zaraz za nią maske pokazującą powike, która automatycznie przysłania oko. |
Już próbowałem tak robić ale ta powieka w czaie zamykania oka musi się przekształcać tzn. musi się "wyginać " w drugą stronę oraz pomniejszać się. O ile z pomniejszeniem dałem sobie radę to za cholerę nie mogę zrobić tego odgięcia w drugą stronę.
Pozdrawiam
maribt
tAboon - Czw 05 Maj, 2005 22:25
Oj tutaj obawiam się że będziesz musiał się pobawić w pojawianiu się kolejnych i znikaniu (place/remove) obiektów aby go lekko powyginać. niestety chwilowo w swishmax'ie to jest jedny sposób na morphing, a szkoda, bo jest to dość mocno praco- i czaso-chłonne. Innego rozwiązania chwilowo nie widże. jak się tylko potkne o jakieś roziwązanie dam Ci znać.
maribt - Czw 05 Maj, 2005 22:48
tAboon napisał/a: | Oj tutaj obawiam się że będziesz musiał się pobawić w pojawianiu się kolejnych i znikaniu (place/remove) obiektów aby go lekko powyginać. niestety chwilowo w swishmax'ie to jest jedny sposób na morphing, a szkoda, bo jest to dość mocno praco- i czaso-chłonne. Innego rozwiązania chwilowo nie widże. jak się tylko potkne o jakieś roziwązanie dam Ci znać. |
Właśnie tego się obawiałem ale to nic jak znajdę chwilę czasu to może się trochę pobawię.
Dzięki za odpowiedź.
Pozdraiwam
maribt
|
|