|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Button uruchamiający plik pdf
zozio - Sro 22 Lis, 2006 08:07 Temat postu: Button uruchamiający plik pdf Jest jakiś sposób na uruchomienie w osobnym oknie pliku pdf po kliknięciu w button
nugatt - Sro 22 Lis, 2006 15:29
to zależy też od ustawień osoby po drugiej stronie
zozio - Czw 30 Lis, 2006 16:31
czyli nie ma jakiegoś sposobu typu jak w jakimś menu uruchamiającym instalację?? Ale tak się zastanawiam, przecież acrobat reader jest we wiadomym katalagu (chyba że ktoś sobie zażyczył inaczej), więc czy animacja może sprawdzić czy taki katalog istnieje a jeśli nie to uruchomi setup adobe acrobat??
Wiem że to nie łatwe, po prostu chciałbym tak zrobić i nie wiem jak.
Z góry tnx za pomoc
MBabelek - Sob 02 Gru, 2006 09:27
zozio napisał/a: | Ale tak się zastanawiam, przecież acrobat reader jest we wiadomym katalagu (chyba że ktoś sobie zażyczył inaczej), więc czy animacja może sprawdzić czy taki katalog istnieje a jeśli nie to uruchomi setup adobe acrobat?? |
1. Nie każdy używa sławnego acrobata, wiec ten pomysł (jak dla mnie) odpada. Sam uzywam Foxitreader'a
2. Jezeli na komputerze oglądającej osoby jest zainstalowany program typu"flashget" lub podobny, u mnie zawsze pojawia się ramka z pytaniem czy chce ten plik otworzyć czy zapisać. Po zaznaczeniu "otwórz" otwiera sie program do pdf'ow.
3. Uzywając alternatywnego programu do pdf'ow nie zycze sobie aby webmaster nakazywał mi instalacje acrobata, gdyż ona jest podstawą do ogladniecia jego dokumentu.
JuRgEn - Nie 03 Gru, 2006 16:10
Mbabelek ma racje
+
Rodzaj przeglądarki- IE chyba zapyta o zapisanie pliku a ff jeśli będzie zainstalowany w systemie jakiś program do otwierania pdefów otworzy go przez przeglądarkę- tak więc tą drogą się nie da.
zozio napisał/a: | więc czy animacja może sprawdzić czy taki katalog istnieje a jeśli nie to uruchomi setup adobe acrobat?? |
hmm a wyobrażasz sobie jak to zrobić ?
przecież to graniczy z cudem jak dla mnie
zozio napisał/a: | a jeśli nie to uruchomi setup adobe acrobat?? |
chyba najpierw go ściągnie i uruchomi
EOT- nie ma i nie będzie uniwersalnej metody na pdf'a
|
|