SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - wyłączanie animacji na stronie klawiszem ESC

m_kola - Pon 20 Lis, 2006 10:55
Temat postu: wyłączanie animacji na stronie klawiszem ESC
Witam!
Mam animację na stronie i chciałbym móc ją wyłączyć klawiszem ESC na klawiaturze. W tej chwili jest ona wyłączana buttonem. Ustawienie w animacji
on (keyPress("<Escape>")) {}
jest niewystarczające, czy muszę w jakiś sposób przekazać focus do tego obiektu?
Proszę o podpowiedź jak to wykonać.

Pozdrawiam!

Feniks - Pon 20 Lis, 2006 13:48

U mnie działa Internet Exlorer, nie działa w Operze i jak się domyślam nie będzie działać w Firefoxie, poprostu te programy przejmują ESC na swój urzytek. Nie da się raczej tego obejść.
Załączam plik.

nugatt - Pon 20 Lis, 2006 13:53

Feniks napisał/a:
nie działa w Operze i jak się domyślam nie będzie działać w Firefoxie, poprostu te programy przejmują ESC na swój urzytek.
he? jak to przejmują?
Feniks - Pon 20 Lis, 2006 14:30

Tak mi się napisało :-b . W IE Esc nie jest do niczego urzywany dlatego tam jest ok, natomiast w Operze Esc służy domyślnie do chowania "paska startowego" i nie moze mieć dwóch funkcji na raz.
m_kola - Pon 20 Lis, 2006 14:44

a w jaki sposób realizujesz to ze działa pod IE? Ja testowałem pod MOZILLA i IE i nie działało mi.. Jak to zrobić?
Feniks - Pon 20 Lis, 2006 15:35

Cytat:
a w jaki sposób realizujesz to ze działa pod IE?

W pierwszym moim poście jest załącznik.
Cytat:
Ja testowałem pod MOZILLA i IE i nie działało mi.. Jak to zrobić?

Jak już napisałem, jak nie działa to się nie da. Bardziej rozbudobane przedlądarki internetowe, zawierają domyślnie włączonych wiele skrótów klawiaturowych w tym Esc i a to blokuje urzywanie tych klawiszy w stronach www.

romekrtk - Czw 23 Lis, 2006 13:30

ESC jest uzywany w IE do przerywania ladowania sie strony.
Feniks - Pią 24 Lis, 2006 10:47

OK poddaje się :-D= W Operze Esc też działa, niedokładnie sprawdziłem