|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Ładowanie swf do swf
jovan - Czw 16 Lis, 2006 08:36 Temat postu: Ładowanie swf do swf Problem polega na tym ze swf z innego katalogu nie chce sie zaladowac do swfa w glownym katalogu , prosilem juz o pomoc wczesniej moze ktos zna rozwiazanie
Plik
http://www.djgumis.com/jovan/proba.rar
Seb - Czw 16 Lis, 2006 14:31
ja tak ładuję i mi działa, nie wiem jak z folderów typu kuchnia/kuchnia.swf, moze tu jest błąd bo gdzies na forum czytalem ze nie chciało komuś ładoawać
generalnie to co teraz zrobiłem działa, analogicznie prześledź swoje do tego i powinno działać
jovan - Czw 16 Lis, 2006 16:50
Tak tak jak podales w przykładzie to i umnie dziala (jezele umieszcze w katalogu glownym galerie z plikami , wszystko sie laduje do swf ale jezlei umieszcze w innym katalogu tak jak podalem przykład nic nie działa). Nierozumiem co zle robie nawet jak podam sciezke to sie zle ładuje
Seb - Czw 16 Lis, 2006 18:53
więc jak działa, może podaj ścieżkę http://www.djgumis.com/jovan/kuchnia/kuchnia.swf
oczywiście umieszczając plik na serwerze, bo pewnie nie działa na kompie
jovan - Czw 16 Lis, 2006 19:54
jeżlei wrzucam do katalogu np szafy nie dziala (ani na serwerze ani na kompie) ale jeżeli pozaostawiam w katalogu glownym wszystko jest ok tylko ze ta strona bedzie miec az 5 odsylaczy do galerii i pliki pokrywaja sie i pokazuja na kazdej stronie to samo( te same zdjecia)
Seb - Czw 16 Lis, 2006 22:51
no to inne nazwy zastosuj Mistrzu :/
smuci mnie to, bo sam chcialem tak samo niedługo zrobić
poza tym kurtka powinno być ok. przecież co za różnica dla programu czy odczytuje z katalogu głównego czy po podaniu mu innego katalogu za pomocą prostych znaków gdzie ma iść i szukać
Koledzy na prawdę SwishMax nie rozumie ścieżek?
[ Dodano: Pią 17 Lis, 2006 00:45 ]
swoją drogą mi teraz nie chce ładować nawet w głownym jak są swf'y why? na kompie działa na serwerze mimo ze działało niedawno już przestało
jovan - Pią 17 Lis, 2006 12:38
a czy exportowałeś to w flash 8 umnie też tak był po eksporcie odpalało z głównego katalogu. Teraz próbowałem na innych galeriach opartych na php i tez nic nie działało, moze to wina skryptu? Może tu czegosnie rozumiem podaje dokadną ścieżke wszystko moze to wina tego ze otwieram to w głównym oknie w sprite??????
Seb - Pią 17 Lis, 2006 19:02
tak F8..
maya - Sob 18 Lis, 2006 09:59
miałem piasć posta, ale zobaczyłem ten temat,... jset taki problem.. mam sobie swf'a gółwnego zrobionego przeze mnie w którym są 3 sceny etc. i chcę załadować do tej ostatniej zenetrzną GRĘ sicągniętą z internetu (jakis tam swf) no i wszystko ejst ok. ładuję ją do SPRITA, gra ładuje się, maski ma porobione, nie wyjeżdza poza ramkę etc. tylko że jak próbuje ją uruchomić. to zmienne (komendy) z gry wpływają na mojego swfa.. np jest taki przycisc start (w grze)i jak sie go kliknie to restartuje mi mojego swf'a , jak zrobić aby to uniezależnić?
Seb - Sro 17 Sty, 2007 01:54
chyba o coś takiego tu pytałem.. http://swish.wodip.opole....p?p=10814#10814 może Romka wpis będzie dobry dla CIebie. ja wrzuciłem swf'a kolejnego bo też mi robiło restart. btw. udało Ci się to ominąć?
romekrtk - Pią 19 Sty, 2007 18:00
gdzies czytalem ze swf ladwany w swf automatycznie zmienia sciezki bo poprzez ladowanie swf,y sie lacza i sciezki sie zmianiaja ale jak dokladniej z tym to nie wiem zbyt,
Soulast - Wto 14 Sie, 2007 20:23
A czy próbowaliście zastosować te same wymiary np sprita jak swf??u mnie podziałało;)..Mam galerie wczytywaną z poza pliku głównego doskonale...
nugatt - Sro 15 Sie, 2007 21:51
górnik
Seb - Czw 16 Sie, 2007 04:38
krecik
Soulast - Czw 16 Sie, 2007 20:33
Kopernik?
A mam dokładnie na myśli rozdziałkę
|
|