SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - swf i html

DanDyl - Sro 25 Paź, 2006 17:10
Temat postu: swf i html
Witam mam problem szukałem juz rozwiazania na forum ale jakos nie znalazlem.

Porblem polega na tym ze mam zrobionego menu *.swf osadzonego na stronie mam ramkę wbudowaną. Nie wiem jak napisac skrypt lub co mam zrobic aby po kliknięciu w menu otwierała siestrona wlasnie w tej ramce wbudowanej.

pozdrawiam
DanDyl

LosV - Sro 25 Paź, 2006 18:37

Witaj ...

W html nadajesz nazwe swojej ramce -> name="jakas nazwa"
W swf jak dajesz odnosnik w polu URL wpisujesz plik ktory ma sie zaladowac a w Window podajsz nazwe ramki do ktorej powinien sie zaladowac.

Pozdrawiam

DanDyl - Czw 26 Paź, 2006 00:21

Witam ponownie :(

kurcze robie to na wszystkie sposoby i nie dziala mi :( moze ktos mi przyklad podeslac jakikolwiek ?? bardzo prosze bo niby błache to jest a ja nie umiem sobie poradzic prosze o pomoc :(

pozdrawiam

w załączniku przesylam plik z tym co zrobilem. Sorki przeczytalem chyba cale forum i znalazlem wszystko na temat url ale nie znalazlem jak zrobic do konkretnej ramki w html-u. Ramka wbudowana nazywa sie "ramka" scieram sie z tym juz druga noc i nic.
BARDZO PROSZE o POMOC.

P.S.
Wiem ze to jest banalny problem przez ktory forum moze zbytnio sie nie bedzie rozwijalo ale ... żeby robic cos wiecej nie mozna sie zniechecic na blachostkach :)

pozdrawiam

wadb - Sob 04 Lis, 2006 21:00

witam ja niedawno też coś takiego robiłem i nie wiedziałem czemu mi nie działa efekt tego był taki że po kliknięciu w menu zrobionym w swf'ie otwierało mi sie to w nowym oknie akońcu jak to wysłąłem na serwer www wszystko chodziło poprawnie może ty masz ten sam problem
nugatt - Sob 04 Lis, 2006 23:18

kiedyś próbowałem cos takiego zrobić ale działało tylko na Internet Explorerze więc sie poddałem.
romekrtk - Nie 05 Lis, 2006 12:58

ja tez tak probowalem w menu robionym w swishu i niewyszlo az w koncu zrobilem menu html tyle ze zamiast linkow do obrazkow dalem linki do poszczegolnych przyciskow swf i dzialalo:) moze to rozwiazanie niezbyt blyskotliwe ale jakos dzialalo:)
Pinio - Pon 06 Lis, 2006 09:23

nie wiem czemu ci to nie działa.... :(
maciey75 - Pon 04 Gru, 2006 23:03

lepiej pozno niz wcale, moze sie komus przyda :)

bedzie Ci dzialac jak zasymulujesz serwer uzywajac wskazowek z mojego posta tutaj

pzdr
m.

ohmin - Sob 30 Gru, 2006 17:56
Temat postu: ramka
ramka