|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - jak umieścić preloader w kodzie strony html?
olo21 - Sob 30 Kwi, 2005 10:55 Temat postu: jak umieścić preloader w kodzie strony html? Witam, jestem tu pierwszy raz jako zarejestrowany user, aae wczesniej bywalem tu wielokrotnie.
Zrobilem preloader w swismax-e i mam problem gdzie go umiescic?Główna strona to index.htm-w niej trzeba wstawić preloadera?
Proszę o pomoc bo ugżęzłem w tym punkcie.
tAboon - Sob 30 Kwi, 2005 15:16
Preloader wstawia się zazwyczaj do pliczków *.swf większych niż 50kB, ponieważ w mniejszych mija się zot z celem. Preloader wstawiasz do każdego swf'a, w którym będziesz go chciał mieć. A wstawiasz go na samym początku animacji. Jako pierwsza scena.
Nie umieszcza się preloadera w kodzie html tylko w pliku swf
JuRgEn - Sob 30 Kwi, 2005 15:37
Chodzi Ci moze o to co widzisz gdy laduje sie forum ?
olo21 - Sob 30 Kwi, 2005 15:49
więc po wyeksportowaniu prekoader do pliku html+swf nie można skopiować kodu swf-a i wkleic do glownej strony zaraz po <body>?Nadal nie wiem jak to zrobić.
tAboon - Sob 30 Kwi, 2005 16:07
Załączam pliczek w którym masz opisaną scee w której ma być wrzucony scrypt z preloaderem (rozwiązanie jeśli chodzi o preloadera w swf'ie). Natoamist jeśli chcesz zrobić preloader taki jak na forum, no to niestety ja IC nie będe potrafił pomóc
JuRgEn - Sob 30 Kwi, 2005 16:16
A ja moge...
http://javascript.reporter.pl/skrypty/ poszukaj tam jest gdzies (to co laduje forum)
olo21 - Sob 30 Kwi, 2005 19:37
nie chodzi mi o taki preloader jak jest na forum bo taki umiem zrobić w js.
Pytanie do tAboon: co należy wpisać w "scenie po preloaderze" jesli chcę aby otworzyła się jakaś strona w html(jakiś kod)?
maribt - Sob 30 Kwi, 2005 19:40
Witam
Mółbyś mówić trochę jaśniej??
Nie wiem czy ja dobrze myślę ale wydaje mi się, że chcesz zrobić preloader we flashu który będzie ładował stronę w html, tak
Pozdrawiam
olo21 - Nie 01 Maj, 2005 13:35
zgadza się, chcę aby preloader ładował stronę html
JuRgEn - Nie 01 Maj, 2005 15:56
Wydaje mi sie ze to niemozliwe do preloader w flashu faduje pliki flasha a nie html...
maribt - Nie 01 Maj, 2005 20:09
Witam
Zgadzam się, nie da się tego zrobić.
Pozdrawiam
maribt
olo21 - Pon 02 Maj, 2005 10:48
szkoda że się nie da, a się tak wkurzałem że mi nie wychodzi
|
|