SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - poruszanie sie sprite... pmocy

Piotrek - Wto 03 Paź, 2006 21:22
Temat postu: poruszanie sie sprite... pmocy
Witam,

jak sie domyslam temat byl juz oklepywany tysiace razy, tylko ze ja nie wiem jak wpisac na wyszukiwanie zeby uzyskac odpowiedzi...

chodzi o to zeby po najechaniu na jakis element sprite sie przemieszczal. cos w rodzaju:

on (rollOver) {
"przesuń element DD do pozycji x=123"
}

chodzi mi o to aby najechanniem wywolywac reakcje w polozeniu sprite i nie mam pojecia jak to zrobic... bardzo prosze o w miare mozliwosci szybka pomoc :( :(:(:(
z gory dzieki.

sl01k - Czw 05 Paź, 2006 12:29

masz swojego sprita nazwijmy go srite_wlasciwy
utworz nastepnego sprita powiedzmy sprite_matka i do sprita_matka włoz sprita_własciwego naloz na niego efekt move w wlasciwosciach ustaw sobie gdzie ma isc i w pierwszej klatce daj stop i po efekcie mowi tez i on rollover czy cos tam daj go to nextflame a po ostatnim stopie daj goto flame 1. powinno dzialac

Piotrek - Pią 06 Paź, 2006 21:29

niestety ten numer nie przejdzie, to poprostu nie dziala, tzn dziala dobrze, do kiedy nie proboje z tego zrobic menu... , chyba ze masz jakis plik z strasznie prostym menu, do totalnego ignorana w skryptach, bylbym wdzieczny :)
Seb - Pią 06 Paź, 2006 23:44

witaj,
wczoraj znalazłem gdzieś w gąszczu forum takie oto proste ale ruchome menu, niestety nie potrafię zlokalizować teraz miejsca, więc zamiast link'a dołączam pliczek- mam nadzieję, że pomoże Ci w dzialaniu.
pozdrawiam
powodzenia 8)
sieć skręcona działa :mrgreen:

Piotrek - Nie 08 Paź, 2006 13:39

niestety nie tego poszukuje, ale chyba sobie cos z tego zrobie, mam pomysla delikatnego jak ten skrypt przerobic tak zeby byl moim menu :]