SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - WYROWNA POLOZENIE BUTTONOW

szoperx - Wto 26 Kwi, 2005 20:31
Temat postu: WYROWNA POLOZENIE BUTTONOW
Witam przykladowo wstawiam 5 batonow czy nawet 5 pol tekstowych i idzie je jakos wyrownac?
tAboon - Wto 26 Kwi, 2005 20:41

Zaznacz je wszytskie. W menu MODIFY/ANCHOR/(Center) ustawiasz gdzie jest środek poszczególnego obiektu.
Potem na tych wszytskich zaznaczonych razem obiektach klikasz prawym wybierasz ALIGN/Center (horizontaly lub verticaly lub w inny sposób, w zależności od potrzeb). I już wyśrodkowane

maribt - Wto 26 Kwi, 2005 20:54

tAboon napisał/a:
Zaznacz je wszytskie. W menu MODIFY/ANCHOR/(Center) ustawiasz gdzie jest środek poszczególnego obiektu.
Potem na tych wszytskich zaznaczonych razem obiektach klikasz prawym wybierasz ALIGN/Center (horizontaly lub verticaly lub w inny sposób, w zależności od potrzeb). I już wyśrodkowane

Ciekawe rozwiązanie, szczerze mówiąc nie wiedziałęm, że tak się da :oops:

Ja zawsze zaznaczałem poszczególne elementy i na zakładce transform wpisywałem dla wszystkich takie samo położenie :lol:

Pozdrawiam
maribt

tAboon - Wto 26 Kwi, 2005 20:59

hehehe :mrgreen: spox. Człowiek się uczy przez całe życie. Ja też nei weim o bardzo wielu rzeczach w SWiSH'u. poznałem może 10% jego możlwiości dopiero, a chciałbym dużo więcej. A w szczególności skrypty, bo programowanie nigdy nie było moją najlepszą strona :P
A jest jeszcze jedna bardzo zafajnista opcja,ALIGN SPACE EVENTLY Dzięki której uzyskujemy taką samą odległość przy zaznaczeniunp.: 5 elementów. tylko ważne jest w takim przypadku aby na "scenopisie" i na podglądzie animacji obiekty były w tej samej kolejnościa przynajmniej pierwszy i ostatni. bo inaczej to się troszeczke zamiesza, ale zawsze można użyć kombinacji "CRTL+Z" i po krzyku

szoperx - Sro 27 Kwi, 2005 09:08

O Dzieki o takie odpowiedzi mi chodzilo)
tAboon - Sro 27 Kwi, 2005 10:41

OK a więc temat is CLOSED