SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Pomoc z kodem..

Mortimer - Wto 29 Sie, 2006 20:16
Temat postu: Pomoc z kodem..
Witam.
Potrzebuje pomocy w drobnej sprawie. Nie zajmuje sie Swishem profesjonalnie, jednak musze zrobic jedna drobna rzecz dla ludzkosci ;)
Sprawa wyglada nastepujaco:
Musze zrobic plyte CD ktora po autostarcie uruchomi ekran startowy (robiony w swishu) z przyciskiem start i exit...
Przycisk start ma za zadanie otworzyc plik PDF. Nie byloby to trudne gdyby nie fakt ze ten plik MUSI byc uruchomiony za pomoca Acrobata ktory sie znajduje na plycie (musi to byc wersja 5.0... ale mniejsza o to).
Moje proby polegaly na umieszczeniu w skrypcie przycisku dwoch linii "exec" lscommand (czy jak to sie tam nazywa ;) ) pierwsza uruchamia acrobata a druga pdf-a. Niestety nie zadzialalo prawidlowo... odpalil sie tylko acrobat (bardzo dziwnie - bez paska menu) a plik pdf juz nie zaskoczyl...
Do publikacji swf-a uzywam oczywiscie swish studio.. po drodze dodaje do drzewa plikow plik startowy acrobata (probowalem nawet dodac kazdy jeden plik z katalogu acrobata) - dalej nic..

A teraz o co prosze :)
Czy ktos potrafi powiedziec jaki skrypt powinienem wklepac pod ten przycisk zeby otworzyl mi sie ten pdf za pomoca acrobata z plyty?

Mackas - Czw 14 Wrz, 2006 09:16

Nie używaj SWiSH studio, tylko wyexportuj plik exe spod maxa,

Kod:
onFrame (1) {
    fscommand("FullScreen","TRUE");
    fscommand("AllowScale","FALSE");
}

to jest komenda na full screena, a co do ładowania pdf użyj

Kod:
on (press) {
    getURL("test.pdf","_blank");
}

Ale niestety nie masz 100% pewności że otworzy się na każdym kompie, już niestety miałem taką sytuację...
A temat o PDFach był już poruszany
http://www.forum.swish.pl...105784cdf6098c8
Pozdrawiam

nugatt - Czw 14 Wrz, 2006 20:15

Mackas napisał/a:
Ale niestety nie masz 100%
teraz prawie masz
uruchomiamy plik *.bat , który włącza fajnego readera pdf'ów
www.swishmaxxx.prv.pl : plik fscommand2
w pliku bat jest nazwa pdf'a
znalazłem to na jakiejś płycie z prezentacją