SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Efekt pisania tekstu piórem

Pro-Zak - Wto 29 Sie, 2006 07:17
Temat postu: Efekt pisania tekstu piórem
Jest to moj pierwszy post i odrazu z prosba o pomoc :)

Jak zrobic efekt pisania tekstu piorem. Dokladnie chodzi mi o to, ze kazda literka bedzie pisana tak jak naruralnie sie pisze na kartce papieru,a wraz z pisaniem bedzie przesuwalo sie pioro. Na koniec pioro wroci do kalamarza, ale to akurat wiem jak zrobic :)

Serdeczne dzieki za pomoc :)

dev-music - Wto 29 Sie, 2006 16:37

sam jestem ciekaw jak takie coś można zrobić :) miałem taki pomysł żeby wykorzystać efekt mask i ustawić ruch pióra :) to jest taki mój mały pomysł lecz nie zebrałem się jeszcze za robote :P taki jest mój pomysł :)
sl01k - Sro 30 Sie, 2006 01:34

widzialem gdzies przyklad z czyms takim i wlasnie bylo to za pomoca masek zrobione :/ wiec chyba niema innej opcji
stefcio - Sro 30 Sie, 2006 10:26

to trzeba zrobić teź który pojawia sie z pod maski. I rysunek pióra który sie przesuwa . Roboty dużo bo trzeba dobrej synchronizacji:D milej zabawy
Pro-Zak - Pon 04 Wrz, 2006 08:04

juz zrobilem, rzeczywsicie roboty troche bylo :/
jednak nie robilem przesuwania piora po lini tekstu tylko zrobilem kilkadziesiat masek na klika pikseli szerokosci ktore stopniowo odslanialy tekst, pozycje piszacego piora dawalem w move co jedna klatke w roznych miejscach i lekko je "obracajac" w rozne strony aby wygladalo bardziej naturalnie. Do tego dolozylem dzwiek skrobania :)

efekt koncowy pozniej zaprezentuje, jak jescze troche wyreguluje pozycje piora

rs - Pon 04 Wrz, 2006 09:21

Mi udało się zrobić taki prosty efekt, chociarz teraz już wiem że lepiej mi to wychodzi gdy używam maski :) faktycznie trochę pobawic się trzeba żeby wyglądało to realistycznie.
pozdro