|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Wykonanie baneru
lord_Weiss - Sro 02 Sie, 2006 09:30 Temat postu: Wykonanie baneru Proszę o wsparcie. W jaki sposób można wykonać baner reklamowy który po kliknięciu rozwijałby się (np. są na onecie tzw. belki, które w ten sposób funkcjonują - tzn. po najechaniu na belkę baner rozwija się ...)
Muszę wykonać coś takiego właśnie dla jednego z portali i nie wiem jak to zrobić ... :/
[ Dodano: Sro 02 Sie, 2006 09:31 ]
dodam, że chodzi mi o sytuacje gdy baner rozwijany przysłania text umieszczony pod nim na stronie.
Nie wiem tak sobie myślę, że może trzeba w takim przypadku wykonać dwie sceny ?
stefcio - Sro 02 Sie, 2006 10:58
wg mnie to na onecie duzo javy używają
maribt - Sro 02 Sie, 2006 14:22
jedyne co Ci mogę polecic to przeszukaj tu http://www.swish-db.com/t...ng=1&featured=1
AmigoGD - Sro 02 Sie, 2006 19:35
Zaladuj flasha na gorna warstwe (nad tekst) przez "z-index".
lord_Weiss - Czw 03 Sie, 2006 13:47
AmigoGD napisał/a: | Zaladuj flasha na gorna warstwe (nad tekst) przez "z-index". |
szczerze to nie rozumiem, możesz coś bliżej ?
JuRgEn - Pią 04 Sie, 2006 11:47
lord_Weiss napisał/a: | szczerze to nie rozumiem, możesz coś bliżej ? |
Lenistwo kiedyś zniszczy ludzkość - Google.pl !
MBabelek - Nie 06 Sie, 2006 09:35
KLIK
super sprawa, trzeba wyprobowac[/quote]
StarCrow - Pią 18 Sie, 2006 11:25
Wiec tak:
Tworzysz sobie nowego sprite i maskujesz go maska o rozmiarach: np 500x90 i to jest twoj rozmiar bannera o rozmiarach przed najechaniem!
Potem tworzysz sobie w nim dwa kolejne sprity jeden o rozmiarach malych 500x90 a drugi o rozmiarach wiekszych np. 500x 200, czyli banner bedzie rozciagal sie w dol.
Wszytko umieszczasz do lewego gornego rogu w pozycje x:0, y:0!
ponajechaniu myszka na banner rozciagasz maske w "y" o podana wartosc procent, dodajesz animacje, maska sie powieksza i animuje drugiego wiekszego sprita!
jesli masz problem zrobie ci szybki przyklad, pisz na maila jak coś!
wisnia80 - Pon 07 Wrz, 2009 16:20
Witam - mam podobny kłopot i też chciałbym wykorzystać właściwość z-index ale jako opcja wyświetlenia preloadera. Mianowicie - mam film który jest dość ciężki ~3MB o wymiarach 240x420px i teraz chciałbym zrobić preloader (czarne tło z procentami łądowania), który podczas ładowania zasłoni (poiększy się) całą stronę łącznie z filmem. (Coś ala powiększająca się reklama jak u kolegi) a jak już się załaduje film to zmniejszy się do rozmiarów filmu lub zniknie
Strona php+html+css do tego dodatki flash
Możecie mi coś doradzić
Proszę o wyrozumiałość - swisha się dopiero uczę
|
|