|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Jak można to zrobić?
Arus - Pon 03 Lip, 2006 15:26 Temat postu: Jak można to zrobić? Witam speców! Jak mozna uzyskać takie efekty jak tutaj na pierwszym planie. Chodzi głównie o przebłysk na logu i odbijającą się piłkę i krecącą się. Dzięki z góry
songokuu - Pon 03 Lip, 2006 16:39
Przebłysku to !SZUKAJ! pod hasłami "maska" lub "duch", a piłka to myśle, że jest zrobiona w jakimś 3dmaksie i odpowiednio animowana.
Arus - Pon 03 Lip, 2006 20:38
Hmm a w Swish nie da się takiego czegoś podobnego wykonać?
baczur Templar - Wto 04 Lip, 2006 10:35
Jesli chodzi o pilke to najprawdopodobniej jest to krotka sekwencja obrazkow .png lub .jpg ktore zapalaja sie i gasna w odpowiednim momencie cos takiego musialbys zrobic np w 3D MAX STUDIO, czyli krotka animacje a potem wyeksportowac to do sekwencji obrazkow.
Arus - Wto 04 Lip, 2006 13:32
Znaczy głównie chodzi mi o przebłysk i tą uderzającą piłkę !
lord_Weiss - Wto 04 Lip, 2006 13:50
tak ja powyżej napisano przebłysk - szukaj pd hasłem `maska`, a efektu piłki nie da się zrocić w Swish Max
AmigoGD - Pon 17 Lip, 2006 23:55
Juz kiedys pisalem na ten temat w jakims swoim poscie, nie piszcze ludzie o czyms jesli nie jestescie w 100% czegos pewni, lepiej napisac "ja nie wiem jak to zrobic " zamiast "nie da sie tego zrobic". Takim podejsciem do sprawy nie pomagamy sobie a szkodzimy, wprowadzajac kogos w blad i kierujac do na boczny tor!!! PAMIETAJMY ze czesc forumowiczow spostrzega "was" jako znawcow tematu i dobrze gdyby tak pozostalo.
Da sie i to w bardzo latwy sposob, jesli ktos dokladniej posiedzi nad siatka wyjdzie znacznie lepiej niz w ponizszym przykladzie. Mozna jeszcze pokombinowac przy cieniach symetrii i z dokladnoscia "krzywych" ale nie mam tyle czasu.
5 minut roboty pilka
Pozdrawiam
Adam
lord_Weiss - Sro 19 Lip, 2006 13:10
Pisałem wielokrotnie, że wypadałoby w takiej sytuacji publikować pliki wykonalny *swi, tym bardziej, że to nie jest jakieś arcydzieło. To że zrobiłeś piłeczkę i pokazałeś nam na ilustracji chwała Ci za to, ale pomóż koledze, który pytał "jak wykonać takowy element".
AmigoGD - Sro 19 Lip, 2006 14:02
Masz racje to nie arcydzielo tylko szybki przyklad, jak zapewne zauwazyles zrobiony w 5 minut. A kto mowi ze nie pomoglem?, poszlo na PW.
Arus - Pon 14 Sie, 2006 21:37
Dzięki chłopaki, wróciłem z wakacji i będę kombinował. Wielkie plusy dla Amigo!
wormie - Wto 15 Sie, 2006 12:12
wow:)
fajna ta pilka:))))
jak na 5 minut roboty:P hehe
moge prosic o przeslanie tego .swi ?? Ktos kiedys poradzil mi taki tutorial
tutaj na forum:
http://www.swishzone.com/...iled&link_id=97
Czy ta pilke zrobiles podobnie? To ciekawe jak wyglada to "wypelnienie" pilki.... ciekawe
|
|