SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Problem z menu

cactus - Pią 16 Cze, 2006 13:31
Temat postu: Problem z menu
Witam, robie menu w swishu i mam pewien problem, Chcialem zrobic tak, zeby menu bylo szare w momencie kiedy myszka jest poza nim a po najechaniu na nie zeby zrobilo sie kolorowe. Do tego kazdy przycisk jest animacja (duszek) i menu szare i kolor tez jest duszkiem. Wszystko ladnie dziala, ale jak sie zrobi juz menu kolorowe i najedzie sie na przycisk to wraca do szarego menu i przycisk animuje sie na szaro mimo ze myszka ciagle jest na tym menu. W zalac zniku przesylam plik tego menu. Z gory dzieki za pomoc.
songokuu - Sob 17 Cze, 2006 11:21

Z tego co widziałem w Twoich plikach to nie będzie łatwo z tego wyjść (może ktoś inny umie ja nie :P )...ja bym to zrobił jeszcze raz tylko mniej zagmatwane :D
Np. całe menu jako 1 Sprite a wnim przyciski animowane też jako Sprity i dodatkowo Sprite który zmieniał by kolor menu z szarego w kolor i na odwrót. W każdym przycisku przy Rollover oprócz polecenia wykonania animacji przycisku dodaj polecenie wykonania animacji sprite który zmieni kolor menu. Jak nie jasno napisałem to pytaj.
Taka jest moja koncepcja... ||D

...nie dawało mi to spokoju...i chyba mi się dało...

cactus - Sob 17 Cze, 2006 15:13

Dzieki wielkie za pomoc. Z tego co mialem dalem ramke przy kolorowym, ktora na rollover wlaczala szare, ale przy szybkim przesunieciu myszki nie zawsze zachaczalo o ta ramke i sie nie zmienialy kolory. Twoje rozwiazanie jest duzo lepsze. Jeszcze raz dzieki:)
songokuu - Pon 19 Cze, 2006 19:01

:D nie ma za co