|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - Przeglądarki
pi5 - Sro 13 Kwi, 2005 13:14 Temat postu: Przeglądarki Witam
Mam pytanko odnośnie przeglądarek.
Mianowicie zrobilem stronkę w Swish Max wyeksportowałem do html + swf
zamiesciłem na serwerze i teraz jak przegladam ja w IE 6 wszystko jest okej
ale jak oglądam ją w Nescape 7.1 to niektóre podstrony są znacznie mniejsze wręcz minimalne. Gdzie jest problem, gdzie powinienem szukać przyczyny takiego stanu rzeczy.
Co poprawić
Za wszystkie sugestie z góry wielkie dzieki
pozdrawiam
pi
Mariusz - Sob 23 Kwi, 2005 16:37
Ja miałem identyczny problem z operą mimo ze miałem skonfigurowaną min aby działała jako IE 6 - tyle ze u mnie nie były strony flashowe pomniejszane tylko całkiem poprzekręcane...
tAboon - Wto 10 Maj, 2005 23:00
Mariusz napisał/a: | Ja miałem identyczny problem z operą mimo ze miałem skonfigurowaną min aby działała jako IE 6 - tyle ze u mnie nie były strony flashowe pomniejszane tylko całkiem poprzekręcane... | Tutaj to mógł być rpoblem nie samej przeglądarki,ale teżś mogło się coś porobić przy exporcie do swf. Kilka razy mi się tak miałem, ale po ponownym exporcie bbylo wsio ok.
SPIDER - Sro 11 Maj, 2005 21:37
a rozmiar swf'a w kodzie html masz podany jako w100% i h100% czy wysokosc i szerokosc pixelami okreslona ?
Trafilem kilka razy na tkaie strony gdzie film byl miniaturowy,i jak zagladalem do kodu to zwykle rozmiary byly wlasnie ustawiane procentowo a nie przez px i wydajemi sie ze to powodowalo problem.
Delinquent - Sro 11 Maj, 2005 21:54
Potwierdzam teorie Spidera...
maribt - Sro 11 Maj, 2005 21:58
Witam
SPIDER może mieć rację ale przecież pod IE działa normalnie......
Delinquent - Sro 11 Maj, 2005 22:03
Bo zdefiniowanie procentowe działa pod IE ale nie koniecznie pod innymi przeglądarkami...
SPIDER - Sro 11 Maj, 2005 22:04
co do IE - wszystko jest mozliwe, ...jakos nie polecam tej przegladarki.
maribt - Sro 11 Maj, 2005 22:05
Faktycznie, nie pomyślałem o tym...sory
[ Dodano: Sro Maj 11, 2005 11:06 pm ]
SPIDER napisał/a: | co do IE - wszystko jest mozliwe, ...jakos nie polecam tej przegladarki. |
Udział w rynku tej przeglądarki systematycznie maleje na rzecz Firefoxa
na szczęście
pi5 - Pią 13 Maj, 2005 13:56
SPIDER napisał/a: | a rozmiar swf'a w kodzie html masz podany jako w100% i h100% czy wysokosc i szerokosc pixelami okreslona ?
Trafilem kilka razy na tkaie strony gdzie film byl miniaturowy,i jak zagladalem do kodu to zwykle rozmiary byly wlasnie ustawiane procentowo a nie przez px i wydajemi sie ze to powodowalo problem. |
Masz rację tak gdzie wyświetlane sa mniejsze strony podane są procenty, a gdzie normalnie px. Sprwadziłem. Pozamienieniam i powinno być OK
Dzieki
pi
|
|