|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Jak i czy da sie zrobic taki efekt
criteria - Sro 31 Maj, 2006 17:49 Temat postu: Jak i czy da sie zrobic taki efekt Otóż : Mam prostokąt który jest pionowy wzdłuż dłuższej osi, a chcę żeby idąc w prawy górny róg ekranu przestawał się tak że gdy dojdzie do końca bedzie w pozycji leżącej ....
nugatt - Sro 31 Maj, 2006 17:56
daj 'efekt' move i w nim poustawiaj ruch i obrót
criteria - Sro 31 Maj, 2006 19:16 Temat postu: next question Ok thnx o to chodziło, mam jeszcze jedno pytanie czy jest też taka opcja za pomocą którą bede mógł zmieniać kształty wstawionych obrazów np mam kwadrat który zamieni się w kółko lub cokolwiek innego wraz ze zmianami kolorów itp
nugatt - Sro 31 Maj, 2006 19:20
zmiany kolorów są w 'move'
a zmiany kształtu to albo:
1. klatka po klatce.
2. albo skrypt. gdzieś tu był na forum
criteria - Sro 31 Maj, 2006 19:29
kolory w move juz załatwione, a klatka po klatce bedzie ''skakac''pozatym dokładnie chodzi mi o to że po wejściu na strone z małego kwardacika powstanie całe menu i klatka po klatce to będzie ddddduuuużo pracy ... chyba że to będzie jedyne wyjście . jeszcze jedno.. nie moge znaleźć miejsca w którym dodam obraz jako background.
lord_Weiss - Sro 31 Maj, 2006 19:53
criteria napisał/a: | jeszcze jedno.. nie moge znaleźć miejsca w którym dodam obraz jako background. |
poprostu dajesz obraz jako sprite w tle - niestety takiej opcji o której piszesz nie ma.
Ewentualnie możesz stworzyć Shape`a, kliknąć na Clipped Image i zaimportować interesujący CIę obraz ...
|
|