|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - Moze glupie pytanie
szoperx - Nie 10 Kwi, 2005 07:06 Temat postu: Moze glupie pytanie Witam moze mam glupie pytanie.Jak zrobic zeby pisac w pione w swishu i odwrotnie?Przepraszam ale nie moge tego znalezc.
Drugie to takie.Jestem poczatkujacym, czekam za ksiazka, ale postanowilem zrobic button tak jak na stronie pokazne.Wpisuje no text robie Conwert to Button i powinienem miec zakladki w oknie upstate over state down i hit tak jak na screenie w osobnych oknach a ja mam jednym, dlaczego??
Kolejne jak wstawic skrypt Java np Button zrobiony w Javie czy html czy jest taka mnozliwosc np to -
<FORM NAME="aceButton"><INPUT TYPE="BUTTON" VALUE="Forum " onClick="self.location.href=('http://members.lycos.co.uk/szoperx/forum/')"></FORM>
tAboon - Nie 10 Kwi, 2005 18:02
Cytat: | Witam moze mam glupie pytanie.Jak zrobic zeby pisac w pione w swishu i odwrotnie?Przepraszam ale nie moge tego znalezc.
|
Szczerze nie za abrdoz rozumiem, ale jeśli Ci chodzi aby tekst by pisany w ten sposób literba była pod literka to mozesz toz robić poprzez wpisywanie teksty i za każdą literką enter wtedy tekst bedzie się pojaiwał w pionie np.:
t
e
k
s
t.
Innej możliwości niestety nie widze jeśli Ci o to chodziło, jeśli nie to jest we właściwościach wpisywanego tekstu opcja to ustawienia jak tekst ma być układany {direction of flow of text} takie jakby Z zrobione ze strzałki, ale ono konwerstuje tekst w linie.
Jeśli chodzi o butona to we właściwościach musisz zaznaczyć poszczególne opcje czyli :
{has separate over state}{has separate down state}{has separate hit state}{use bounding box for hit state}{track as menu} i wtedy będziesz miał możliwość zmiany wyglądu batona dla poszczególnych akcji myszki czyli najechania zjechania, klikniecia itp.
Java w SWiSH jest mozliwa, ale trzeba ją umieć napisać. Powiedz o co Ci dokładnie chodzi z java a SWiSH'em a coś się może wymyśli.
Jeżeli chodzi o otwieranie okna przez swish w javie to zajrzyj do działu Skrypty do programu SWiSH jest tam to wyjasnione.
Pozdrófka
Polecam czasem użyć polecenia szukaj już tematy batona były kilkakrotnie poruszane.
|
|