|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Otwieranie w oknie java
tAboon - Sob 09 Kwi, 2005 15:28 Temat postu: Otwieranie w oknie java Ponizszy skrypcik słuzy do otwierania nowego okna w formie javy bez: menu; scrolów; ale z możliwością zmienienia rozmiaru okna oraz zamknieciem okna z którego następuje otwarcie:
Kod: | on (press) {
javascript("window.open('http://www.adres_strony.pl,'st','width=650,height=700,resizable=yes,scrollbars=no,toolbar=no,top='+((screen.availHeight/2)-(700/2))+',left='+((screen.availWidth/2)-(600/2))+'');parent.opener=top;opener.close();");
} |
Gdzie za wartości w jakich ma być otwierane okno należy podstawić wartości odpowiednie dla otwieranego okna.
Resizeble- mozliwość zmiany rozmiaru okna; (opcje: yes lub no)
Scrollbars - pasku przesuwu z boku okna; (opcje: yes lub no)
Toolbar - pasek menu; (opcje: yes lub no)
Jeżeli nie chcemy aby zamykało nam się okno z którego otwieramy musimy zmienić wpis w skrypcie z
Kod: | parent.opener=top;opener.close(); |
na wpis .
Powyższa treść została przetworzona ze strony SWiSH
Pozdrófka i thx for Mariusz
marciuha - Nie 26 Cze, 2005 23:25
Dzień dobry
Mam problem z tym skryptem. Próbowałam już na wszelkie sposoby. Problem w tym, że to działa elegancko z dysku, a po wrzuceniu na serwer nie działa A dokładniej... po wrzuceniu na serwer działa w przeglądarce Fire Fox a w Internet Explorer nie reaguje i w ogóle nie otwiera się nowe okno... Za to z dysku działa w oby dwóch przeglądarkach... czy ktoś potrafi mi pomóc?
tAboon - Pon 27 Cze, 2005 09:15
Hmmm niedoskonałość Javy w SWiSH'u. Spróbuj sobie wygenerować kod na stronie swish tutorials (link jest wyżej podany. a jeśli nie to ściągnij sobie przykład z tutoriali swisha skopiuj kod i zmień adres. Też miałem problemy z tym, ale da się to zrobić.
donartek - Nie 17 Lip, 2005 19:03
a jak zrobić żeby okno java było na pełnym ekranie niezależnie od rozdzielczości <chodzi mi o kod html>
tAboon - Nie 17 Lip, 2005 19:07
sorki donartek, nie źle Cię zrozumiałem, myślałem że chodziło Ci o kod w SWiSH'u Otwieram tamten temat i jeszcze raz przepraszam. mój błąd.
maciey75 - Pią 19 Sie, 2005 13:40
czesc,
innym sposobem jest umieszczernie na stronie gdzie bedzie flash kodu
Kod: |
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function popup(winurl)
{
newwin = window.open(winurl,'newwin','fullscreen=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=yes, height=600, width=600');
newwin.focus();
}
</SCRIPT>
|
a pod batona podpinamy
Kod: |
on(zdazenie np. press ){
getURL("javascript:popup('nazwa_popupa.html")
}
|
zawsze mi smigalo i nie bylo problemu
pzdr
m.
nugatt - Nie 21 Sie, 2005 11:08
http://files.swish-tutori...act=file&id=967
MBabelek - Czw 15 Wrz, 2005 12:40
to moze ktos mi podpowie, jak wygenerowac puopa z linku w pliku TXT wczytywanego do swf ?
tAboon - Czw 15 Wrz, 2005 13:19
a to juz coś mi sie wydaje, że musisz pokombinować głębiej z javą. Zapytajw dziale, Webhosting, Html ale nei wiem czy nie będzie Ci prościej zapytać na forum z czystą javą.
|
|