|   | 
								SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH | 
								  | 

Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Otwieranie w oknie java 

tAboon - Sob 09 Kwi, 2005 15:28 Temat postu: Otwieranie w oknie java Ponizszy skrypcik słuzy do otwierania nowego okna w formie javy bez: menu; scrolów; ale z możliwością zmienienia rozmiaru okna oraz zamknieciem okna z którego następuje otwarcie:

| Kod: | 	 		  on (press) {

javascript("window.open('http://www.adres_strony.pl,'st','width=650,height=700,resizable=yes,scrollbars=no,toolbar=no,top='+((screen.availHeight/2)-(700/2))+',left='+((screen.availWidth/2)-(600/2))+'');parent.opener=top;opener.close();");

} | 	  

Gdzie za wartości w jakich ma być otwierane okno należy podstawić wartości odpowiednie dla otwieranego okna.

Resizeble- mozliwość zmiany rozmiaru okna; (opcje: yes lub no)

Scrollbars - pasku przesuwu z boku okna; (opcje: yes lub no)

Toolbar - pasek menu; (opcje: yes lub no)

Jeżeli nie chcemy aby zamykało nam się okno z którego otwieramy musimy zmienić wpis w skrypcie z 

| Kod: | 	 		  | parent.opener=top;opener.close(); | 	  

na wpis .

Powyższa treść została przetworzona ze strony SWiSH 

Pozdrófka i thx for Mariusz
												 marciuha - Nie 26 Cze, 2005 23:25
  Dzień dobry   

Mam problem z tym skryptem. Próbowałam już na wszelkie sposoby. Problem w tym, że to działa elegancko z dysku, a po wrzuceniu na serwer nie działa    A dokładniej... po wrzuceniu na serwer działa w przeglądarce Fire Fox a w Internet Explorer nie reaguje i w ogóle nie otwiera się nowe okno... Za to z dysku działa w oby dwóch przeglądarkach... czy ktoś potrafi mi pomóc?   
												 tAboon - Pon 27 Cze, 2005 09:15
  Hmmm niedoskonałość Javy w SWiSH'u. Spróbuj sobie wygenerować kod na stronie swish tutorials (link jest wyżej podany. a jeśli nie to ściągnij sobie przykład z tutoriali swisha skopiuj kod i zmień adres. Też miałem problemy z tym, ale da się to zrobić.
												 donartek - Nie 17 Lip, 2005 19:03
  a jak zrobić żeby okno java było na pełnym ekranie niezależnie od rozdzielczości <chodzi mi o kod html>
												 tAboon - Nie 17 Lip, 2005 19:07
  sorki donartek, nie źle Cię zrozumiałem, myślałem że chodziło Ci o kod w SWiSH'u Otwieram tamten temat i jeszcze raz przepraszam. mój błąd.
												 maciey75 - Pią 19 Sie, 2005 13:40
  czesc,

innym sposobem jest umieszczernie na stronie gdzie bedzie flash kodu

| Kod: | 	 		  

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

function popup(winurl)

{

newwin = window.open(winurl,'newwin','fullscreen=no,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=yes, height=600, width=600');

newwin.focus();

}

</SCRIPT>

| 	  

a pod batona podpinamy

| Kod: | 	 		  

on(zdazenie np. press ){

getURL("javascript:popup('nazwa_popupa.html")

}

| 	  

zawsze mi smigalo i nie bylo problemu

pzdr

m.
												 nugatt - Nie 21 Sie, 2005 11:08
  http://files.swish-tutori...act=file&id=967
												 MBabelek - Czw 15 Wrz, 2005 12:40
  to moze ktos mi podpowie, jak wygenerowac puopa z linku w pliku TXT wczytywanego do swf ?
												 tAboon - Czw 15 Wrz, 2005 13:19
  a to juz coś mi sie wydaje, że musisz pokombinować głębiej z javą. Zapytajw  dziale, Webhosting, Html ale nei wiem czy nie będzie Ci prościej zapytać na forum z czystą javą.

| 

|