|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - W jaki sposób załadować zewnętrznego swf`a
lord_Weiss - Czw 11 Maj, 2006 13:02 Temat postu: W jaki sposób załadować zewnętrznego swf`a W jaki sposób załadować zewnętrznego swf`a w swishu?
Do tej pory miałem sprity wewnątrz pliku czy jeśli będę ładował swf`y z zewnątrz rozmiar całej animacji czy też płynność będą znacznie lepsze te parametry??
Pozdrawiam
nugatt - Czw 11 Maj, 2006 13:23
lord_Weiss napisał/a: | zy jeśli będę ładował swf`y z zewnątrz rozmiar całej animacji czy też płynność będą znacznie lepsze te parametry?? | ?
MBabelek - Czw 11 Maj, 2006 22:36
gdzieś sie śpieszyłeś jak to pisałeś?
lord_Weiss - Pią 12 Maj, 2006 11:31
Sorry chłopaki po piwku byłem jeszcze raz przedstawię problem:
1. Prosze podajcie przykład w załączniku z zewnętrznie ładowanym swf`em
2. Czy jeśli załadujemu w ten sposób swf`a to cała animacja ładuje nam się powiedzmy szybciej niżli byśmy mieli podstrony wykonane w osobnych spritach ?:)
Mam nadzieję, że dokłądnie opisałem temat
Pozdrawiam
MBabelek - Pią 12 Maj, 2006 13:36
KLIK
Fizycznie rzecz biorąc czas animacji będzie taki sam tylko że rozłożony na kilka pośrednich czasów.
lord_Weiss - Czw 25 Maj, 2006 17:36
Hmm. A tak praktycznie: lepiej zastosować jest zewnętrzne swf`y jako podstrony czy też lepiej sprity - biorąc pod uwagę przy jakim rozwiązaniu nasza strona będzie mniej przeładowana
erbe - Czw 25 Maj, 2006 18:44
Ja korzystam z oddzielnych swfów. Daje to możliwość wyboru użytkownikowi, który nie jest wtedy zmuszany do czekania aż załaduje się wszystko. W tym wypadku to user decyduje na ktory dział chce sobie poczekać. To rozwiązanie wydaje mi się najoptymalniejsze.
|
|