|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Moja strona w SWiSH-u - Dance
Mariusz - Czw 07 Kwi, 2005 11:09 Temat postu: Dance Jest to stronka poświęcona jednej z większych imprez techno pt. "Qlimax".Strona jest dopiero budowana ze względu na brak wolnego czasu - ale myśle,że niedługo powinienem ją zrobić w całości LINK
Pozdr
tAboon - Pią 08 Kwi, 2005 13:09
ładnie. W związkuz tym iż jestem chłopcem muzycznym music jest wrzucony fajny i ładnie dobrany muzycznie, ale jako loop jest cieniutki. nie am czystego połączenia przy powtarzaniu. poza tym jest ok. podoba mi się początek zgrana muzyka z tekstem. przyjemnie,ale tło stronki bym jeszcze zmienił, biały tworzy za mocny kontrast.
Pozdrófka
maribt - Sob 23 Kwi, 2005 08:02
hmmmmmmmm w tym wszystkim jedyne co jest ładne to ta gwiazda na środku, jeżeli to ty ją robiłeś w PS to ok tylko niepotrzebnie jest ten półokrągły gradient po prawej. Jeżeli to nie ty robiłeś tą gwiazdę to strona jest cieniutka.
Pozdrawiam
maribt
Mariusz - Sob 23 Kwi, 2005 15:26
W tej prezentacji nie chodziło mi tylko o wstawienie tła wspomnianego przez ciebie ( gwiazda na srodku) a o uzyskanie chociaz w minimalnym stopniu mrocznego klimatu jaki towarzyszy imprezom pt "Qlimax".A motyw po prawej stronie jakby "wzmacnia" trochę efekt błyskawicy pojawiającej sie co jakiś czas....
Pozdr
maribt - Sob 23 Kwi, 2005 15:56
Ogólnie udało ci się uzyskać mroczny nastrój tylko usuń ten półksięźyć z prawej strony bo on psuje cały wygląd
Mariusz - Sob 23 Kwi, 2005 16:09
Tak racja półksięzyc troszke nie pasuje,miała go zasłaniac( prawie w całości) zakapturzona postać ( postac wielkosci prawie całej stronki ) ale zacząłem juz inną stronke robic i troszke czasu ostatnio mam niewiele ...
maribt - Sob 23 Kwi, 2005 20:18
Możnaby jeszcze dodać jakieś tło i przewijanie tekstu najlepiej z suwakiem bo trochę denerwujące jest czekanie aż teks się sam przewinie.
Pozdrawiam
maribt
bulion - Sob 23 Kwi, 2005 20:55
i ja bym troszke pomyślał nad zdjęciami.
dodać jakiś efekt graficzny by nie były tak "ostro" prostokątne
maribt - Sob 23 Kwi, 2005 22:15
niom w PS mozna użyć prusha lub gumki z odpowiednią końcówką i wtedy zdjęcia ładnie skomponowałyby się z tłem
Mariusz - Nie 24 Kwi, 2005 05:46
maribt napisał/a: | Możnaby jeszcze dodać jakieś tło i przewijanie tekstu najlepiej z suwakiem bo trochę denerwujące jest czekanie aż teks się sam przewinie.
Pozdrawiam
maribt |
Prezentacji sie nie przewija tak samo jak dema.W demo jedynie masz opcje całkowitego anulowania pokazu tu nie ma takiej bo jest sam pokaz.
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2005 6:48 am ]
bulion napisał/a: | i ja bym troszke pomyślał nad zdjęciami.
dodać jakiś efekt graficzny by nie były tak "ostro" prostokątne |
Tak zdjęcia troche wyłamują sie
[ Dodano: Nie Kwi 24, 2005 6:50 am ]
maribt napisał/a: | niom w PS mozna użyć prusha lub gumki z odpowiednią końcówką i wtedy zdjęcia ładnie skomponowałyby się z tłem |
Do takiego zastosowania uzyłbym raczej efektu maski bo eraser'em byłoby to troche pracochłonne i nie wiem czy uzyskałbym taki sam efekt.
maribt - Nie 24 Kwi, 2005 08:23
Mariusz napisał/a: | Do takiego zastosowania uzyłbym raczej efektu maski bo eraser'em byłoby to troche pracochłonne i nie wiem czy uzyskałbym taki sam efekt. |
nie wiem jak to jest w pain shop ale w photoshopie to co prawda jest trochę pracochłonne ale bez przesady 10 minut i zrobione, a efekt może być ciekawy.
Pozdrawiam
maribt
[ Dodano: Sro Maj 25, 2005 11:12 am ]
Witam
Zamykam temat na prośbę Mariusza.
Pozdrawiam
maribt
|
|