SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Nie wiem jak zrobic...

Pikawa - Pią 05 Maj, 2006 20:36
Temat postu: Nie wiem jak zrobic...
Witam! Z flashem mam doczynienia bardzo krotko i mam pewien problem i zapewne jest on banalny. Musze zrobic animacje w ktorej beda sie pokolei zmienialy zdjecia za pomoca efektu fade in. Z tym ze chcialbym zeby to wygladalo mniej wiecej tak jak tutaj:

Link

Generalnie chodzi mi o krztalt calego flasha. Wiem ze w swishmax jest shape dajacy mozliwosc zrobienia takiego czegos ale jak tam wrzucic zdjecia zeby one nie wystawaly z tego shape'a tylko mialy tez takie zaokraglone rogi. Mile widziane by byly jakies przyklady. Z gory dziekuje :)

galechus - Pią 05 Maj, 2006 20:49

...a próbowałeś robić???

:wink:

Pikawa - Pią 05 Maj, 2006 23:33

Jasne ze probowalem.Udalo mi sie zrobic przemieniajace sie zdjecia choc sposob w jaki to zrobilem napewno jest tragiczny ale jak to wrzucic w shape'a nie wiem ):-(
romekrtk - Sob 06 Maj, 2006 08:45

maske daj zeby miec rogi zaoglaglone
Pikawa - Sob 06 Maj, 2006 19:29

Dzieki bardzo juz zaczailem jak to dziala ale sam bym se nie dal rady :) Zastanawiam sie czemu obramowanie z shape'a, ktory jest maska znika ale powiedzmy ze to rozwiazalem dodajac kolejnego shape'a z przezroczystym wnetrzem.Mam problem jeszcze z jedna rzecza.W tym co zrobiles gdy scena sie na nowo zaczyna pojawia sie pierwsze zdjecie i widoczne jest tlo sceny a chcialbym zeby wszystkie zdjecia zmienialy sie plynnie. Jak to wyeliminowac?
romekrtk - Sob 06 Maj, 2006 20:40

wystarczy mala kombinacja efektow:)
Pikawa - Pon 08 Maj, 2006 10:16

Dzieki jeszcze raz.Temat do zamkniecia