SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Roll out nie zawsze działa

Serfer - Sob 08 Kwi, 2006 17:56
Temat postu: Roll out nie zawsze działa
Pod tym linkiem jest mapa w której podświetlają się kraje jak kursor znajdzie się nad terytorium. I problem w tym, że nieraz podświetlenie nie wyłącza się po zjechaniu z terytorium (Roll out nie jest wykonywane), poniżej kod AS z jednego z krajów
Kod:
on (rollOver) {
    _root.mapa.gotoAndPlay(2424);
}
on (rollOut) {
    _root.mapa.gotoAndPlay(24);
}
on (press) {
    _root.mapa.skipFrameAndPlay(2);
}
. Całość robiona w SwishMax, może ktoś wie w czym leży problem?

erbe - Sob 08 Kwi, 2006 18:04

Wszystko ok ale dlaczego dajesz "gotoAndPlay(2424);" 2424 to troche sporo tych ramek.
Serfer - Sob 08 Kwi, 2006 18:45

erbe napisał/a:
Wszystko ok ale dlaczego dajesz "gotoAndPlay(2424);" 2424 to troche sporo tych ramek.

Bo widzisz cały skrypt jest bardzo duży i na jednej listwie czasowej jest dużo efektów jak fade in, out, transform itp. Na jeden kraj przeznaczone jest na listwie czasowej ok 70 frames, a krajów jest kilkadziesiąt.
ps. SWI waży 4Mb

erbe - Sob 08 Kwi, 2006 19:13

Każdy kraj zgrupuj jako oddzielny sprite i to wlasnie w nim okreslaj efekty roll over i roll out. A swoją drogą 4MB to nie az tak dużo :)
Serfer - Nie 09 Kwi, 2006 08:37

erbe napisał/a:
Każdy kraj zgrupuj jako oddzielny sprite

Proponujesz abym przerobił całą strukturę programu, no nie wiem czy warto, szukałem czegoś w AS, jakiegoś odwołania bewzględnego

[ Dodano: Nie 09 Kwi, 2006 10:55 ]
Więc zrobiłem na próbę jak napisał tu kolega tzn. żeby zgrupować kraje i problem zniknął, a teraz co do tego ża napisałem czy warto przerabiać strukturę, oczywiście że warto, dzięki za pomoc